Maha masala je směs koření inspirovaná indickou kuchyní, s velmi širokým uplatněním. Směs má plnou chuť a výraznou vůni po římském kmínu a koriandru. Maha zvýrazní chuť připravovaného pokrmu a dodá mu orientální tóny indické kuchyně. Směs je určena k základnímu ochucení polévek, zeleninových jídel, pomazánek, masa, ale i salátů. Nevytváří hlavní chuť pokrmu, ale spíše podtrhne a zvýrazní chuť ostatních surovin. Uplatnění nachází zejména ve vegetariánské kuchyni. Pomazánka z červené čočky a ndash;... Celý popis

Koupit za 315 Kč

Popis

Maha masala je směs koření inspirovaná indickou kuchyní, s velmi širokým uplatněním. Směs má plnou chuť a výraznou vůni po římském kmínu a koriandru. Maha zvýrazní chuť připravovaného pokrmu a dodá mu orientální tóny indické kuchyně.
Směs je určena k základnímu ochucení polévek, zeleninových jídel, pomazánek, masa, ale i salátů. Nevytváří hlavní chuť pokrmu, ale spíše podtrhne a zvýrazní chuť ostatních surovin. Uplatnění nachází zejména ve vegetariánské kuchyni.
Pomazánka z červené čočky a ndash; potřebujeme:

5 lžic olivového oleje;
1 cibuli nakrájenou na kostičky;
3 stroužky česneku;
1 mrkev, nastrouhanou na hrubém struhadle;
0,5 l vody;
1 lžičku směsi koření Maha masala;
sůl podle chuti.

Postup: Na oleji orestujeme cibulku a utřený česnek. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a lžičku koření, za občasného míchání společně orestujeme. K orestované zelenině přidáme propláchnutou a okapanou čočku a společně opékáme cca 5 min. Čočka musí být dobře promíchaná s olejem, aby se nepřipalovala. Poté směs zalijeme 0,5 l vody a za občasného míchání vaříme 15 a ndash;20 min., dokud se všechna voda nevyvaří. Díky občasnému míchání během varu získá čočka a bdquo;pomazánkovou a rdquo; konzistenci. Směs dochutíme solí a necháme vystydnout. Podáváme s pečivem a zdobíme čerstvou zeleninou dle chuti.
Kořenící přípravek
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Salvia Paradise
Značka Salvia Paradise
Druh koření masala