Santoku nůž XinZuo Zhen 5,5" (PM8O) Santoku nůž XinZuo Zhen PM8O s velkostí 5,5" pochází z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém se vyrábí ty nejlepší nože celá staletí. Místní mistři si své umění výroby a opracování nožů předávají z generace na generaci. XinZuo při výrobě tohoto nože využívá to nejlepší z moderní a tradiční výroby nožů. Každý nůž od výrobce XinZuo je jedinečný, díky závěrečnému preciznímu ručnímu opracování. Zhen PM8O – řada nožů s japonskou elegancí Řada nožů... Celý popis

Koupit za 1 199 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Santoku nůž XinZuo Zhen 5,5" (PM8O)

Santoku nůž XinZuo Zhen PM8O s velkostí 5,5" pochází z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém se vyrábí ty nejlepší nože celá staletí. Místní mistři si své umění výroby a opracování nožů předávají z generace na generaci. XinZuo při výrobě tohoto nože využívá to nejlepší z moderní a tradiční výroby nožů. Každý nůž od výrobce XinZuo je jedinečný, díky závěrečnému preciznímu ručnímu opracování.

Zhen PM8O – řada nožů s japonskou elegancí

Řada nožů XinZuo Zhen PM8O spojuje to nejlepší z čínského mistrovství ve výrobě nožů a japonské minimalistické elegance. Na první pohled zaujme damaškovou čepelí s unikátní texturou, která vzniká vrstvením jednotlivých vrstev oceli, přičemž důraz je kladen i na bezpečnost díky prakticky zaoblenému rohu čepele u rukojeti, jenž chrání před říznutím do prstu. Nadšenci japonského stylu nožů ocení tradiční osmihranný (oktagonální) tvar rukojeti. Jedinečnost rukojetí spočívá nejen v použitých přírodních materiálech, ale i v jejich barevném kontrastu – temné barvě rohu vodního černého buvola a světlého, hřejivého olivového dřeva.

Santoku nůž od XinZuo na maso i zeleninu

Santoku je celosvětově velmi oblíbený nůž japonského typu. Je na první pohled snadno rozpoznatelný, podle ikonické velmi široké čepele. Poradí si s ovocem, zeleninou i masem. Jeho rozměry umožňují praktické přenášení nakrájených surovin na čepeli nože. Santoku nůž by neměl chybět v žádné domácnosti, ve které mají její členové rádi asijskou kuchyni. Ideální na přípravu zeleniny do japonských a asijských polévek, závitků a hlavních chodů. 

Vyroben z prémiových materiálů s mistrnou ruční prací

Tento Santoku nůž je vyroben z prvotřídní damaškové oceli (damascus steel), ze které se vyrábí ty nejlepší nože. Čepel nože s tvrdostí 60±2 Rockwella je vyrobena ze 67 vrstev. Kvalitní ocel spolu s tradiční technikou výroby zajišťuje dlouhou životnost nože. Povrch nože umožňuje dokonalý řez s minimem tření a lepení surovin. Odstín kresby na čepeli se může také lišit, protože každý nůž má skládáním vrstev oceli unikátní vzhled.

Nákres konstrukce čepele nože

Zajímavost: XinZuo jako přední inovátor v oblasti výroby kuchyňských nožů kombinuje tradiční a nejmodernější techniky výroby. Díky jeho nejmodernější metodě vakuového tepelného zpracování mají kuchyňské nože XinZuo ve srovnání s noži vyrobenými pouze běžným tepleným zpracováním vyšší tvrdost a ostrost, též delší živostnost. Ve spojení s tradičním závěrečným ručním ostřením nožů mistry nožíři, s jejichž umem předávaným z generace na generaci se žádný stroj nemůže srovnávat, mají kuchyňské nože XinZuo i prémiovou ostrost, kterou strojově ostřené nože nedosahují.

Unikátní rukojeť v tradičním japonském stylu jako den a noc

Rukojeť tohoto nože je navržena v duchu tradičních japonských osmihranných rukojetí, jejichž tvar byl ověřen staletími. Osm hran na rukojeti zajišťuje pevný a spolehlivý úchop i s mokrou rukou. Zároveň se nemusíte obávat, že by se rukojeť v ruce při krájení jakkoliv pohybovala.
Rukojeť je vyrobena z přírodních materiálů. Většinu rukojeti tvoří olivové dřevo, zatímco část u čepele je z rohu černého vodního buvola. Nemusíte se obávat, že by vodní buvol byl zabíjen kvůli rohům, které se používají na naše nože. Vodní buvol je v Asii hospodářské zvíře chované především pro mléko a maso (podobně jako v České republice krávy). Rohy jsou při porážce vedlejším produktem, jehož skvělé vlastnosti by bylo velkou škodou nevyužít. Rohovina z buvola se používá na ty nejkvalitnější kuchyňské nože díky své vysoké pevnosti, odolnosti proti vlhkosti a dlouhodobé stálosti.

Vzhled rukojeti evokuje den a noc, což odkazuje na Japonsko jako zemi vycházejícího slunce. Tmavá část rukojeti z rohoviny, umístěná u čepele, připomíná nejtemnější noc, zatímco světlá a hřejivá olivová část symbolizuje východ slunce do nového dne.

Barva a vzhled materiálu rukojeti nože se může oproti produktovým obrázkům mírně lišit z důvodu výroby rukojeti z jiného kusu dřeva nebo rozdílným stářím dřeva.

Nákresy konstrukce rukojeti nože

 Dárkové balení nože

Santoku nůž XinZuo Zhen PM8O 5,5" je zabalen v luxusní dárkové krabičce, se kterou je ideálním praktickým dárkem do domácnosti. Svým luxusním vzhledem dárková krabička i kvalitní nůž od výrobce XinZuo udělají radost každému obdarovanému. 

Rozměry a parametry Santoku nože

Nůž XinZuo Zhen PM8O 5,5"

Značka:
XinZuo

Řada:
Zhen PM8O

Typ nože:
Santoku nůž

Délka čepele:
140 mm

Výška čepele:
37,5 mm

Délka rukojeti:
126 mm

Celková délka:
276 mm

Tloušťka:
1,9 mm

Hmotnost:
84 g

Materiál čepele:

Damascénská ocel

10Cr15CoMoV (ekvivalent oceli VG10)

Nerezová ocel 316L

Tvrdost čepele:
60±2 Rockwella

Rukojeť:

Olivové dřevo

Roh černého buvola

Místo výroby:
Yangjiang Čína
Zobrazit více

Parametry

Výrobce XinZuo
Materiál čepele damašková ocel
Typ nože japonské
Japonské nože Santoku
Japonské ano