Kvalitní japonský nůž Higonokami řady MITSUO z modré oceli. Vhodné pro začátečníky, kteří nemají s noži Higonokami nebo japonským ostřím žádnou zkušenost ale i pro pokročilé. Je vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití či rybaření. Extrémně ostrá a ručně kovaná čepel z vysoce kvalitní modré oceli ukovaná způsobem Warikomi. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské kameny a k ochraně čepele pak japonské oleje. Nagao Kanekoma (永尾駒製作所)... Celý popis
Koupit za 865 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Kvalitní japonský nůž Higonokami řady MITSUO z modré oceli. Vhodné pro začátečníky, kteří nemají s noži Higonokami nebo japonským ostřím žádnou zkušenost ale i pro pokročilé. Je vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití či rybaření. Extrémně ostrá a ručně kovaná čepel z vysoce kvalitní modré oceli ukovaná způsobem Warikomi. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské kameny a k ochraně čepele pak japonské oleje.
Nagao Kanekoma (永尾駒製作所) – v současnosti jediný japonský výrobce nožů Higonokami, který si drží své tradiční výrobní metody už pět generací od roku 1894. Zároveň jde o jediného vlastníka ochranné známky Higokonami na světe.
Higonokami (肥後守) – japonský skládací nožík vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití. Takový japonský univerzál. Je obdobou české rybičky a využijete ho při vyřezávání ze dřeva, nebo třeba při rybaření. Extrémně ostrá čepel z vysoce kvalitních ocelí, často ukovaná procesem zvaným Warikomi. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání bez ztráty kvality. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské vodní kameny. Tento řezbářský nůž by se dal také označit jako japonský národní produkt. Vztahuje se na něj patent a vyrábí ho už jen jedna dílna v Japonsku. Mitsuo Nagao je pátou generací udržující tradici a know-how pod ochrannou známkou Higonokami.
Warikomi (割り込み) – je japonská technika konstrukce čepele nože, která se často překládá jako "sendvičová konstrukce" nebo "split and insert" (rozpůlit a vložit). Je to typ laminované čepele, kde je tvrdé jádro z vysoce uhlíkové oceli (např. Aogami nebo Shirogami) vloženo mezi dvě vrstvy měkčího kovu, obvykle měkkého železa nebo méně tvrdé nerezové oceli.
Vlastnosti nože Higonokami MITSUO
Tradiční japonský skládací nůž
Ručně kovaný procesem Warikomi
Čepel z modré oceli
Japonská obdoba české rybičky
Pro vyřezávání, rybaření nebo jakékoliv hobby použití
Vyrobeno v Japonsku
Pohled do výroby rodiny NAGAO