Glenn's Manufaktur je malá rodinná firma z okolí Bergenu, starého města z překrásného německého ostrova Rujána. Vznikla (jak je tomu často u současných hořčicových tvůrců) náhodou. Manželství dostal od svých přátel jako dárek k 30. výročí svatby mlýnek na mletí hořčice v roce 2019 a začali experimentovat. Po několika letech tvoří zcela řemeslně 7 druhů hořčice a několik druhů regionální soli s přísadami. Ale za to jak tvoří! Jedná se o další fantastický objev na mapě evropské hořčice. Jeli jsme... Celý popis
Koupit za 114 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Glenn's Manufaktur je malá rodinná firma z okolí Bergenu, starého města z překrásného německého ostrova Rujána. Vznikla (jak je tomu často u současných hořčicových tvůrců) náhodou. Manželství dostal od svých přátel jako dárek k 30. výročí svatby mlýnek na mletí hořčice v roce 2019 a začali experimentovat. Po několika letech tvoří zcela řemeslně 7 druhů hořčice a několik druhů regionální soli s přísadami. Ale za to jak tvoří!
Jedná se o další fantastický objev na mapě evropské hořčice. Jeli jsme rodinně na Bornholm (je známo, že kromě nádherných výhledů, nádherné krajiny a čistého Baltského moře je zde Lehnsgaard, který produkuje na ostrově oleje a hořčice). Nejrychleji se tam dostanete přes Sassnitz, město právě na ostrově Rujána. Měl jsem již zapsanou adresu tohoto malého výrobce a při návštěvě ostrova jsme narazili na jejich „Senfladen“ ve městě Bergen (nutno je navštívit a koupit jejich výrobky v okolí). Sídlo je nápadité, malé, jako je v Německu, a všechno je ekologické, recyklovatelné, s péčí o přírodu a místní identitu (i jejich vizitka je vyrobena ze starého kartonu). Okamžitě nadchněte nad vynalézavostí a nad barevnými sklenicemi s hořčicí. Nejlepší přišlo večer, když jsme otevřeli první sklenici na místní uzeniny a sýry. A upřímně řečeno, všechny jejich hořčice na mě udělaly obrovský dojem; svou texturou, chutí, vůní, barvami jsou to opravdu mistrovská díla kulinářského umění. Samozřejmě to nemůže být levné, protože ruční výroba jedné sklenice není 20 sekund v továrně na hořčici, kde se hořčice rychle zahřívá, rychle mele, rychle míchá a rychle balí do sklenic. Ještě rychleji posílá po obchodech. Bylo to levnější.
Ale věřte mi, takové hořčice se opravdu vyplatí. A vůbec ne tak malým prodejcům hořčice jako jsem já, ale zákazníkům. Tyto chutě zůstávají delší dobu, tyto vůně a barvy se vracejí, zdravotní hodnoty jsou nezpochybnitelné a pocit, že se někomu poctivě platí za jeho poctivou práci, je pro mě stejně důležitý. Jediný problém, který vidím, je, že jsou příliš malé, takže po dvou dnech na Rujáně jsme už neměli polovinu toho, co jsme si koupili. Nakonec se podařilo přivést jejich hořčici do Polska, výroba trochu pokračuje, závazky už mají. A s hrdostí jsem vám chtěl představit dalšího skvělého výrobce z Evropy – Glenn's Manufaktur!
-------
„Přítel sýra“ je další silná věc; cibule v hořčici je vzácností, 21 % cibule v hořčici je evenementem. Cítím ji, ale nezastiňuje jiné vůně. K tomu mošt a jablečný ocet, které dodávají těmto hořčicím zajímavou chuť.
Jedná se o další fantastický objev na mapě evropské hořčice. Jeli jsme rodinně na Bornholm (je známo, že kromě nádherných výhledů, nádherné krajiny a čistého Baltského moře je zde Lehnsgaard, který produkuje na ostrově oleje a hořčice). Nejrychleji se tam dostanete přes Sassnitz, město právě na ostrově Rujána. Měl jsem již zapsanou adresu tohoto malého výrobce a při návštěvě ostrova jsme narazili na jejich „Senfladen“ ve městě Bergen (nutno je navštívit a koupit jejich výrobky v okolí). Sídlo je nápadité, malé, jako je v Německu, a všechno je ekologické, recyklovatelné, s péčí o přírodu a místní identitu (i jejich vizitka je vyrobena ze starého kartonu). Okamžitě nadchněte nad vynalézavostí a nad barevnými sklenicemi s hořčicí. Nejlepší přišlo večer, když jsme otevřeli první sklenici na místní uzeniny a sýry. A upřímně řečeno, všechny jejich hořčice na mě udělaly obrovský dojem; svou texturou, chutí, vůní, barvami jsou to opravdu mistrovská díla kulinářského umění. Samozřejmě to nemůže být levné, protože ruční výroba jedné sklenice není 20 sekund v továrně na hořčici, kde se hořčice rychle zahřívá, rychle mele, rychle míchá a rychle balí do sklenic. Ještě rychleji posílá po obchodech. Bylo to levnější.
Ale věřte mi, takové hořčice se opravdu vyplatí. A vůbec ne tak malým prodejcům hořčice jako jsem já, ale zákazníkům. Tyto chutě zůstávají delší dobu, tyto vůně a barvy se vracejí, zdravotní hodnoty jsou nezpochybnitelné a pocit, že se někomu poctivě platí za jeho poctivou práci, je pro mě stejně důležitý. Jediný problém, který vidím, je, že jsou příliš malé, takže po dvou dnech na Rujáně jsme už neměli polovinu toho, co jsme si koupili. Nakonec se podařilo přivést jejich hořčici do Polska, výroba trochu pokračuje, závazky už mají. A s hrdostí jsem vám chtěl představit dalšího skvělého výrobce z Evropy – Glenn's Manufaktur!
-------
„Přítel sýra“ je další silná věc; cibule v hořčici je vzácností, 21 % cibule v hořčici je evenementem. Cítím ji, ale nezastiňuje jiné vůně. K tomu mošt a jablečný ocet, které dodávají těmto hořčicím zajímavou chuť.