Koshihikari rýže je jednou z nejznámějších a nejuznávanějších odrůd rýže používaných pro přípravu sushi. Pochází z Japonska a je ceněna pro svou vynikající kvalitu a chuť. Níže jsou uvedeny některé klíčové informace o této odrůdě: - Původ: Koshihikari byla vyšlechtěna v roce 1956 v prefektuře Niigata v Japonsku. - Vlastnosti: Má krátká a kulatá zrna, která jsou ideální pro sushi. - Po uvaření je lepkavá, což usnadňuje formování sushi. - Má jemnou a sladkou chuť, která je velmi oblíbená mezi... Celý popis

Koupit za 69 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Koshihikari rýže je jednou z nejznámějších a nejuznávanějších odrůd rýže používaných pro přípravu sushi. Pochází z Japonska a je ceněna pro svou vynikající kvalitu a chuť. Níže jsou uvedeny některé klíčové informace o této odrůdě:

- Původ: Koshihikari byla vyšlechtěna v roce 1956 v prefektuře Niigata v Japonsku.

- Vlastnosti:

Má krátká a kulatá zrna, která jsou ideální pro sushi.

- Po uvaření je lepkavá, což usnadňuje formování sushi.

- Má jemnou a sladkou chuť, která je velmi oblíbená mezi milovníky sushi.

- Použití:

Ideální pro přípravu sushi, onigiri, a dalších japonských pokrmů.

- Často se používá i v luxusních restauracích díky své prémiové kvalitě.

- Pěstování:

Nejlepší kvality dosahuje v oblastech s chladným klimatem a čistou vodou.

- Japonsko je hlavním producentem, ale pěstuje se i v jiných zemích jako Austrálie a Spojené státy.

Koshihikari rýže je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají autentickou chuť japonského sushi a chtějí si doma připravit pokrmy srovnatelné s těmi z tradičních japonských restaurací.

Návod k přípravě Koshihikari sushi rýže

Příprava Koshihikari rýže pro sushi je klíčovým krokem k dosažení autentické chuti a textury. Zde je podrobný postup, jak správně připravit tuto rýži:

-

Ingredience:

2 šálky Koshihikari rýže

- 2,5 šálky vody

- 1/4 šálku rýžového octa

- 2 lžíce cukru

- 1 lžička soli

-

Postup:

Oplachování rýže:

Rýži dejte do velké mísy a opláchněte ji studenou vodou.

- Jemně promíchejte a slijte vodu. Tento proces opakujte 3-4krát, dokud voda není čistá.

-

Namáčení rýže:

Opláchnutou rýži nechte namočenou ve vodě po dobu 30 minut. To pomůže zrnům absorbovat vodu a rovnoměrně se uvařit.

-

Vaření rýže:

Rýži přemístěte do hrnce a přidejte 2,5 šálky vody.

- Hrnec přikryjte poklicí a přiveďte k varu na středním plameni.

- Jakmile začne voda vařit, snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.

- Po uvaření nechte rýži ještě 10 minut odpočívat pod poklicí.

-

Příprava octového nálevu:

V malém hrnci smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl.

- Zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Nevařte.

-

Míchání rýže s nálevem:

Uvařenou rýži přemístěte do velké mísy nebo na dřevěnou desku.

- Pomalu přilévejte octový nálev a jemně míchejte, aby se rýže nepoškodila.

- Nechte rýži vychladnout na pokojovou teplotu.

-

Tipy:

Použijte dřevěnou lžíci nebo špachtli pro míchání, abyste nepoškodili zrna.

- Rýži nechte vychladnout přirozeně, nepoužívejte lednici.

Tento postup zajistí, že vaše Koshihikari rýže bude mít správnou texturu a chuť, ideální pro přípravu sushi.

 

 

Složení: Kulatá rýže 100%

- Energická hodnota 1474 kJ/352 kcal

- Tuk 0 g (z toho nasycený tuk 0 g)

- Sacharidy 79 g (z toho cukry 0 g)

- Bílkoviny 7,0 g

- Sůl 0 g

Země původu: Vietnam

Skladujte na suchém místě. 

 
Zobrazit více