První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce. Jan Punčochář tu se svým týmem vaří tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni, kterou pojí s krásnými víny a českým pivem, tak jak se v pravé české hospodě patří.    Recepty v kuchařce kopírují menu restaurace U Matěje podle ročních období. Polévky, předkrmy, hlavní chody i dezerty ze sezonních surovin jsou obohacené o tipy samotného šéfkuchaře.... Celý popis

Koupit za 447 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce. Jan Punčochář tu se svým týmem vaří tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni, kterou pojí s krásnými víny a českým pivem, tak jak se v pravé české hospodě patří. 

 

Recepty v kuchařce kopírují menu restaurace U Matěje podle ročních období. Polévky, předkrmy, hlavní chody i dezerty ze sezonních surovin jsou obohacené o tipy samotného šéfkuchaře. Díky poutavým fotkám můžete nahlédnout přímo do restaurační kuchyně. Nechybí ani oblíbené evergreeny restaurace U Matěje, jako je telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou, kapří hranolky, dršťková polévka nebo karamelové vejce. 

 

Většinu pokrmů uvaříte z běžně dostupných surovin, recepty jsou dobře pochopitelné a zvládne je každý, koho baví vaření a chce se naučit tradiční i modernější postupy známých českých a rakouských jídel. Ale aby se vše netočilo jen kolem této kuchyně, v knize je i pár receptů inspirovaných aktuálními trendy, například marinovaný losos ve šťávě z kysaného zelí nebo terina z kachních jater foie gras. Třešničkou na dortu jsou v kuchařce tipy na vinné párování, které k česko-rakouské kuchyni neodmyslitelně patří. 

 

Zkuste si připravit oblíbená jídla, kterými je restaurace U Matěje vyhlášená, a poznejte, jak se vaří u Matěje! 

 

O AUTOROVI

 

Jan Punčochář (1979), jeden z předních tuzemských šéfkuchařů, se vyučil v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako Rybí trh a International Zlatá Praha. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Kuchařskou praxi získal také v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde pracoval deset let a získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se na konceptu restaurace známého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Již několik let porotcuje v televizní soutěži MasterChef Česko a je jedním z šéfkuchařských es pořadu Souboj na talíři. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen. 

 

„Mít vlastní restauraci zaměřenou na českou kuchyni bylo mým dlouholetým snem. U Matěje děláme věci poctivě, žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů.“
Zobrazit více

Parametry

Žánr naučné
Rok vydání 2023
Autor Jan Punčochář
Počet stran 192
Výrobce Šulc-Švarc
Originální název Jak vaříme u Matěje
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 1010 gramů
ISBN 978-80-7244-499-1
Vydavatel Šulc-Švarc
Zobrazit více parametrů