Vánoční Panettone dort s hruškou a hořkou čokoládou Pociťte kouzlo skutečně italských Vánoc s tradiční bábovkou Panettone od Valentino? ✨ Polské svátky s italským dortem? Ale přece bábovka je naše společná kulinářská tradice. Ať se usadí i u vás pod vánočním stromečkem. Je to mnohem víc než jen dort – je to symbol Vánoc, který po generace hostí na stolech po celé Itálii a nyní může také oslavit vaše vánoční chvíle. Naše Panettone, pečené podle tradiční receptury, zaujme svou neobvyklou, nadýchanou... Celý popis
Koupit za 738 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Vánoční Panettone dort s hruškou a hořkou čokoládou
Pociťte kouzlo skutečně italských Vánoc s tradiční bábovkou Panettone od Valentino? ✨
Polské svátky s italským dortem? Ale přece bábovka je naše společná kulinářská tradice. Ať se usadí i u vás pod vánočním stromečkem.
Je to mnohem víc než jen dort – je to symbol Vánoc, který po generace hostí na stolech po celé Itálii a nyní může také oslavit vaše vánoční chvíle.
Naše Panettone, pečené podle tradiční receptury, zaujme svou neobvyklou, nadýchanou a jemnou strukturou, která se doslova rozplývá v ústech.
Jej bohatá máslová chuť je prolomena sladkostí hrušek a hořké čokolády.
Každé sousto je cestou do srdce slunné Itálie a příslibem nezapomenutelných zážitků.
Elegantně zabalený, je to perfektní nápad na vkusný dárek , který jistě potěší milovanou osobu, kolegu nebo obchodního partnera.
Panettone – druh bábovky pocházející z Milána a konzumované tradičně v období Vánoc a Nového roku. Je pečena ve tvaru vysoké kopule a balena v kartonových krabicích. Proces výroby bábovky je dlouhý a složitý. Během něj těsto získává specifickou, nadýchanou konzistenci.
země původu: Itálie
hmotnost: 1000 g
V základní variantě obsahuje kandovanou pomerančovou a citronovou kůru a rozinky. Těsto se podává nakrájené na dlouhé, svislé kousky.
Počátky těsta je třeba vidět v sladkém medovém kvasném chlebu, konzumovaném v době Římské říše.
Ideální na vánoční stůl:
Bábovka Panettone je nejen hotovým dezertem, ale také skvělým základem pro vytváření vánočních dobrot. Zde je několik inspirací:
- Tradičně: Podávejte nakrájené na svislé plátky v kombinaci s šálkem horké čokolády, aromatického espressa nebo sklenkou sladkého vína Prosecco.
- S krémem Mascarpone: Připravte si jednoduchý krém ze sýra Mascarpone, žloutků a cukru, kterým proložíte kousky bábovky a vytvoříte tak vynikající dezert.
- Francouzské toasty bohaté na: Kromky Panettone namočte do vajíčka s mlékem a skořicí a poté smažte na másle. Podávejte s ovocem a javorovým sirupem jako jedinečnou vánoční snídani.
- Základ pro dezerty: Použijte jej jako spodní část pro tiramisu nebo vrstvené dezerty v pohárech.
Samo slovo panettone pochází z italského panetto, což znamená malý bochník chleba. Italský přírůstek – mění význam na „velký chléb“.
Kolem panettone koluje mnoho zajímavých legend, tady je jedna z nich.
Kdysi dávno... si Toni žil, skromný myč na dvoře Ludvíka il Maskáčový. Právě jemu připadl titul vynálezce nejcharakterističtějšího pro italskou tradici dortu. Jak k tomu došlo? Na Štědrý den, šéfkuchař na dvoře Sforzů, peklo sladkostí pro knížecí banket. Smůla chtěla, aby se sladkosti spálily a nemohly být dány váženým hostům. Toni zachránil situaci tím, že vytvořil něco „narychlo“. Smíchal kvasnicový kvas s moukou, vejci , cukrem, rozinkami a kandovaným ovocem, aby na konci získal mimořádně pružné a měkké těsto .
Po upečení bylo nejen vysoké, ale i jeho křupavá kůrka a aromatická vůně sušeného ovoce způsobily, že bylo absorbováno bleskovou rychlostí. Tento velkolepý a náhodný úspěch se odrazil v názvu dortu. Ludvík il Maskáčový se rozhodl, že bude nést jméno tvůrce. A tak se v kulinářském slovníku objevilo Pan de Toni, které časem získalo název Panettone.
Od 18. století začalo být těsto spojováno s obdobím Vánoc.
Ať tyto Vánoce voní italskou tradicí a sladkostí!
Přidejte do košíku bábovku Panettone Valentino a podělte se o její jedinečnou chuť se svými nejbližšími. Veselé Vánoce!
Složení:
- pšeničná mouka
- vejce
- cukr
- máslo
- přírodní kvasnice
- cukr
- glukóza
- konzervanty: sorban draselný
- kyselina citrónová
- sušené sušené mléko
- emulgátor: mono, diglyceridy mastných kyselin a sójový lecitin
- sůl
- aromata
- hořká čokoláda 12 %
- karamelizovaná hruška 12%
- Značka: Valentino
- Hmotnost (g): 1000 g
Pociťte kouzlo skutečně italských Vánoc s tradiční bábovkou Panettone od Valentino? ✨
Polské svátky s italským dortem? Ale přece bábovka je naše společná kulinářská tradice. Ať se usadí i u vás pod vánočním stromečkem.
Je to mnohem víc než jen dort – je to symbol Vánoc, který po generace hostí na stolech po celé Itálii a nyní může také oslavit vaše vánoční chvíle.
Naše Panettone, pečené podle tradiční receptury, zaujme svou neobvyklou, nadýchanou a jemnou strukturou, která se doslova rozplývá v ústech.
Jej bohatá máslová chuť je prolomena sladkostí hrušek a hořké čokolády.
Každé sousto je cestou do srdce slunné Itálie a příslibem nezapomenutelných zážitků.
Elegantně zabalený, je to perfektní nápad na vkusný dárek , který jistě potěší milovanou osobu, kolegu nebo obchodního partnera.
Panettone – druh bábovky pocházející z Milána a konzumované tradičně v období Vánoc a Nového roku. Je pečena ve tvaru vysoké kopule a balena v kartonových krabicích. Proces výroby bábovky je dlouhý a složitý. Během něj těsto získává specifickou, nadýchanou konzistenci.
země původu: Itálie
hmotnost: 1000 g
V základní variantě obsahuje kandovanou pomerančovou a citronovou kůru a rozinky. Těsto se podává nakrájené na dlouhé, svislé kousky.
Počátky těsta je třeba vidět v sladkém medovém kvasném chlebu, konzumovaném v době Římské říše.
Ideální na vánoční stůl:
Bábovka Panettone je nejen hotovým dezertem, ale také skvělým základem pro vytváření vánočních dobrot. Zde je několik inspirací:
- Tradičně: Podávejte nakrájené na svislé plátky v kombinaci s šálkem horké čokolády, aromatického espressa nebo sklenkou sladkého vína Prosecco.
- S krémem Mascarpone: Připravte si jednoduchý krém ze sýra Mascarpone, žloutků a cukru, kterým proložíte kousky bábovky a vytvoříte tak vynikající dezert.
- Francouzské toasty bohaté na: Kromky Panettone namočte do vajíčka s mlékem a skořicí a poté smažte na másle. Podávejte s ovocem a javorovým sirupem jako jedinečnou vánoční snídani.
- Základ pro dezerty: Použijte jej jako spodní část pro tiramisu nebo vrstvené dezerty v pohárech.
Samo slovo panettone pochází z italského panetto, což znamená malý bochník chleba. Italský přírůstek – mění význam na „velký chléb“.
Kolem panettone koluje mnoho zajímavých legend, tady je jedna z nich.
Kdysi dávno... si Toni žil, skromný myč na dvoře Ludvíka il Maskáčový. Právě jemu připadl titul vynálezce nejcharakterističtějšího pro italskou tradici dortu. Jak k tomu došlo? Na Štědrý den, šéfkuchař na dvoře Sforzů, peklo sladkostí pro knížecí banket. Smůla chtěla, aby se sladkosti spálily a nemohly být dány váženým hostům. Toni zachránil situaci tím, že vytvořil něco „narychlo“. Smíchal kvasnicový kvas s moukou, vejci , cukrem, rozinkami a kandovaným ovocem, aby na konci získal mimořádně pružné a měkké těsto .
Po upečení bylo nejen vysoké, ale i jeho křupavá kůrka a aromatická vůně sušeného ovoce způsobily, že bylo absorbováno bleskovou rychlostí. Tento velkolepý a náhodný úspěch se odrazil v názvu dortu. Ludvík il Maskáčový se rozhodl, že bude nést jméno tvůrce. A tak se v kulinářském slovníku objevilo Pan de Toni, které časem získalo název Panettone.
Od 18. století začalo být těsto spojováno s obdobím Vánoc.
Ať tyto Vánoce voní italskou tradicí a sladkostí!
Přidejte do košíku bábovku Panettone Valentino a podělte se o její jedinečnou chuť se svými nejbližšími. Veselé Vánoce!
Složení:
- pšeničná mouka
- vejce
- cukr
- máslo
- přírodní kvasnice
- cukr
- glukóza
- konzervanty: sorban draselný
- kyselina citrónová
- sušené sušené mléko
- emulgátor: mono, diglyceridy mastných kyselin a sójový lecitin
- sůl
- aromata
- hořká čokoláda 12 %
- karamelizovaná hruška 12%
- Značka: Valentino
- Hmotnost (g): 1000 g