Složení: směs ovoce (černý rybíz 50 %, červený rybíz 15 %, jahody 10 %, ostružiny 10 %, borůvky 10 %, maliny 5 %), třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte! Balení: 220 g Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství... Celý popis
Koupit za 84 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Grešík Džem Zahradní ovoce extra Se sníženým obsahem cukru 220 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
84 Kč
Koupit za 84 Kč
Grešík Džem Zahradní ovoce extra Speciální 220 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
Grešík Džem Zahradní ovoce extra Speciální 220 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
124 Kč
Koupit za 124 Kč
Valdemar Grešík Džem zahradní ovoce
Doprava:
69 Kč
Skladem
87 Kč
Koupit za 87 Kč
Grešík Džem Zahradní ovoce extra Se sníženým obsahem cukru 220 g
Doprava:
70 Kč
Skladem
84 Kč
Koupit za 84 Kč
Popis
Složení: směs ovoce (černý rybíz 50 %, červený rybíz 15 %, jahody 10 %, ostružiny 10 %, borůvky 10 %, maliny 5 %), třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte! Balení: 220 g Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem. Výroba džemu: Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat vzniklou pěnu, bublinky vzduchu v ní obsažené totiž mohou poškodit vzhled a trvanlivost zavařeniny.
Parametry
Výrobce | Valdemar Grešík |
Bio | ne |