Pravý řecký olej! Řecký extra panenský olivový olej Pelion „Black“ je lisován od října do prosince z černých, tedy již zralých oliv. Charakterizuje se: - krásnou zlatou barvou, - bohatou ovocnou chutí, - lehkým nádechem hořkosti a jemným pikantním finišem. Olej lisovaný mechanicky, za studena, nefiltrovaný – tradičními metodami. Plechovka: 3 000 ml Datum spotřeby je nejlepší do: 24.07.2026 Skvělá kvalita Černý olivový olej z Pelionu je produkt, který nadchne spotřebitele a zůstává jedním z... Celý popis
Koupit za 1 505 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Pravý řecký olej!
Řecký extra panenský olivový olej Pelion „Black“ je lisován od října do prosince z černých, tedy již zralých oliv.
Charakterizuje se:
- krásnou zlatou barvou,
- bohatou ovocnou chutí,
- lehkým nádechem hořkosti a jemným pikantním finišem.
Olej lisovaný mechanicky, za studena, nefiltrovaný – tradičními metodami.
Plechovka: 3 000 ml
Datum spotřeby je nejlepší do: 24.07.2026
Skvělá kvalita
Černý olivový olej z Pelionu je produkt, který nadchne spotřebitele a zůstává jedním z nejoblíbenějších produktů lisovny rodiny Voliotis.
Přidává se do salátů, vaření a pečení – běžně se používá v řeckých domech, restauracích a tavernách. Je to typicky řecký olej!
Nízká kyselost: 0,27 (max 0,8)
Peroxidy: 4,1 meqO2/Kg (max 20)
Ovocnost: 4.8, Hořkost: 3.0, Ostrost: 4.1
Olej je zabalen ve velmi estetické plechovce s nálevkou, která usnadňuje jeho používání. Jej vlastnosti a krásný vzhled z ní také dělají skvělý nápad na dárek.
Původ oleje
Extra panenský olivový olej Pelion „Black“ pochází z poloostrova Pelion v Řecku. Vyrábí se v rodinné lisovně, jejíž historie sahá až do roku 1969. Dokazují to nejen příslušné certifikáty, ale také četná mezinárodní ocenění.
) olivový olej je mechanicky lisován za studena, nefiltrován a sezónován v kádích z z nerezové oceli po dobu 3-4 měsíců.
Proč si vybrat řecký olivový olej?
Řecko je světovým lídrem v produkci olivového oleje. Mnozí věří, že jde o nejlepší olivový olej na světě. Olivovníky, z nichž se získává toto „tekuté zlato“ (tak označoval olej Homer), byly vysazeny dokonce před 50 000 až 60 000 lety a olivy se staly základem řecké kultury a kuchyně.
Proč je tedy Itálie v první řadě spojována s olivovým olejem? Odpovědí jsou dvě slova: dobrý marketing. Navíc, jak přesvědčuje britský časopis Independent, velká část italského oleje je dovážena z...... Řecko.
Řecké panenské olivové oleje mají velmi nízkou kyselost (max 0,8) a nízké množství peroxidů (< 20). Parametry oleje Pelion výrazně převyšují hodnoty uvedené jako maximální! Nejvyšší kvalitu řeckého oleje lze rozpoznat také podle ovocnosti, hořkosti a ostrosti oleje a jeho vůní, které svědčí o čerstvosti a zdraví oliv.
Řecký extra panenský olivový olej Pelion „Black“ je lisován od října do prosince z černých, tedy již zralých oliv.
Charakterizuje se:
- krásnou zlatou barvou,
- bohatou ovocnou chutí,
- lehkým nádechem hořkosti a jemným pikantním finišem.
Olej lisovaný mechanicky, za studena, nefiltrovaný – tradičními metodami.
Plechovka: 3 000 ml
Datum spotřeby je nejlepší do: 24.07.2026
Skvělá kvalita
Černý olivový olej z Pelionu je produkt, který nadchne spotřebitele a zůstává jedním z nejoblíbenějších produktů lisovny rodiny Voliotis.
Přidává se do salátů, vaření a pečení – běžně se používá v řeckých domech, restauracích a tavernách. Je to typicky řecký olej!
Nízká kyselost: 0,27 (max 0,8)
Peroxidy: 4,1 meqO2/Kg (max 20)
Ovocnost: 4.8, Hořkost: 3.0, Ostrost: 4.1
Olej je zabalen ve velmi estetické plechovce s nálevkou, která usnadňuje jeho používání. Jej vlastnosti a krásný vzhled z ní také dělají skvělý nápad na dárek.
Původ oleje
Extra panenský olivový olej Pelion „Black“ pochází z poloostrova Pelion v Řecku. Vyrábí se v rodinné lisovně, jejíž historie sahá až do roku 1969. Dokazují to nejen příslušné certifikáty, ale také četná mezinárodní ocenění.
) olivový olej je mechanicky lisován za studena, nefiltrován a sezónován v kádích z z nerezové oceli po dobu 3-4 měsíců.
Proč si vybrat řecký olivový olej?
Řecko je světovým lídrem v produkci olivového oleje. Mnozí věří, že jde o nejlepší olivový olej na světě. Olivovníky, z nichž se získává toto „tekuté zlato“ (tak označoval olej Homer), byly vysazeny dokonce před 50 000 až 60 000 lety a olivy se staly základem řecké kultury a kuchyně.
Proč je tedy Itálie v první řadě spojována s olivovým olejem? Odpovědí jsou dvě slova: dobrý marketing. Navíc, jak přesvědčuje britský časopis Independent, velká část italského oleje je dovážena z...... Řecko.
Řecké panenské olivové oleje mají velmi nízkou kyselost (max 0,8) a nízké množství peroxidů (< 20). Parametry oleje Pelion výrazně převyšují hodnoty uvedené jako maximální! Nejvyšší kvalitu řeckého oleje lze rozpoznat také podle ovocnosti, hořkosti a ostrosti oleje a jeho vůní, které svědčí o čerstvosti a zdraví oliv.
Parametry
Výrobce | Voliotis Family |
Druh oleje | olivový extra panenský |