Palatinóza, známá také jako isomaltulóza, je disacharid s nízkým glykemickým indexem (GI 32), který se získává fermentací sacharózy. Vyskytuje se přirozeně například v medu a melase. Díky své specifické struktuře je energie z ní uvolňována postupně – bez náhlých výkyvů krevního cukru, což ocení nejen sportovci, ale i lidé pečující o zdravý životní styl. Na rozdíl od běžného cukru glukóza a fruktóza v palatinóze drží pohromadě stabilnější vazbou. Výsledkem je pomalejší vstřebávání v tenkém střevě,... Celý popis
Koupit za 3 465 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Palatinóza, známá také jako isomaltulóza, je disacharid s nízkým glykemickým indexem (GI 32), který se získává fermentací sacharózy. Vyskytuje se přirozeně například v medu a melase. Díky své specifické struktuře je energie z ní uvolňována postupně – bez náhlých výkyvů krevního cukru, což ocení nejen sportovci, ale i lidé pečující o zdravý životní styl. Na rozdíl od běžného cukru glukóza a fruktóza v palatinóze drží pohromadě stabilnější vazbou. Výsledkem je pomalejší vstřebávání v tenkém střevě, které zajišťuje trvalejší přísun energie a zároveň podporuje větší využití tuků jako zdroje paliva. Proč si vybrat palatinózu nízký glykemický index – GI pouze 32 postupné uvolňování energie bez výkyvů glukózy v krvi zvyšuje podíl energie získané z tuků vhodná při redukční dietě, sportu i psychickém vypětí nepodporuje vznik zubního kazu (není fermentována v ústech) výborná rozpustnost, nehrudkuje, není hygroskopická Čím se palatinóza (isomaltulóza) liší od běžných sacharidů? Na rozdíl od sacharózy palatinóza nezpůsobuje prudké výkyvy hladiny cukru v krvi ani návaly inzulínu. Díky tomu podporuje větší využití tuků jako zdroje energie, zvyšuje fyzickou a psychickou výkonnost a udržuje stabilní hladinu energie po delší dobu. Její stabilní molekulární struktura zajišťuje: vyšší oxidační využití tuků při aktivitě nezvýšenou inzulínovou rezistenci nižší riziko zubního kazu (nefermentuje v ústech) možnost zlepšit texturu a chuť výrobků při kombinaci s jinými sladidly Využití a doporučení Palatinózu můžete použít do nápojů, proteinových směsí nebo jakýchkoli potravinářských produktů. Doporučená denní dávka je cca 100 g, rozdělená do 3–4 porcí. Sladivost je zhruba poloviční oproti sacharóze, chuť jemná, přirozeně nasládlá. Ideální před, během i po fyzické aktivitě. Složení a původ palatinózy Palatinóza se vyrábí enzymatickou cestou pomocí bakteriální fermentace mikroorganismy Protaminobacter rubrum. Tento proces mění vazbu mezi glukózou a fruktózou na odolnější formu (α-1,6), což ovlivňuje nejen stravitelnost, ale i fyziologické účinky. Po fermentaci následuje filtrace, krystalizace a sušení – výsledkem je bílý, sypký prášek. Pro koho je tento sacharid ideální sportovci a vytrvalci osoby s inzulínovou rezistencí nebo diabetem lidé redukující hmotnost každý, kdo chce stabilní energii bez cukrové „houpačky“ při zvýšené duševní nebo fyzické námaze Výhodná cena s 4FITNESS! Za velkobalení 25 kg zaplatíte pouze 4500 Kč. Posuňte vaše potravinářské produkty či doplňky stravy na vyšší level! Zdroje: Low Glycemic Index Prototype Isomaltulose—Update of Clinical Trials. Lina B., Jonker D., Kozianowski G. Isomaltulose and normal energy‐yielding metabolism: evaluation of a health claim pursuant to Article 13(5) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Panel on Nutrition, Novel Foods and Food Allergens (NDA)
Parametry
Výrobce | 4fitness |