Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao. Složení: amarant* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny: zvýrazněny. Může obsahovat stopy... Celý popis
Koupit za 74 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Amarant 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč
Country Life Bio Amarant 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Country Life Amarant BIO – 500 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Country Life - Amarant BIO 500 g 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
67 Kč
Koupit za 67 Kč
Country Life Amarant 500 g BIO
Doprava:
59 Kč
67 Kč
Koupit za 67 Kč
Popis
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Složení: amarant*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: zvýrazněny. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Využití:
-
příloha - amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu samotný nebo ho lze kombinovat s rýží, jáhly a kukuřicí, vždy kombinujte 1 díl amarantu a 4 díly jiné obiloviny
-
kaše - 100 g amarantu vařte 20 minut s 300 ml tekutiny, občas promíchejte, přidejte 4 lžíce ovesných vloček a 200 ml tekutiny, poté vařte ještě 5 minut a máte hotovo, dozdobte a dochuťte dle libosti ořechy, ovocem a kořením
-
polévka - do vaši oblíbené polévky zkuste při vaření (například spolu s bramborami) přidat 4 lžíce amarantu
- pudink - 60 g amarantu propláchněte a vařte ho v cca 300 ml tekutiny asi 20 minut, po uvaření přisypte kakao a skořici, nechte vychladnout a přimíchejte předem namočená chia semínka (5 g), dochucujte medem a citrónem, před podáváním zchlaďte směs přes noc v ledničce
- zeleninový salát - uvařený a vychladlý amarant smíchejte s oblíbenou čerstvou zeleninou
- rizoto - přidejte amarant do rizota nebo třeba i do zeleninového kuskus
- popcorn - tedy spíš popamarant, pořádně rozehřejte vyšší hrnec, přisypte 2 lžíce amarantu, po chvíli začne pukat, když vypuká většina, přesypte ho do mísy
- alegría - mexická sladká pochoutka, nejdříve si připravíte popamarant (půl šálku nevypukaného), poté na mírně rozehřátou pánev dejte 3 lžíce medu, následně přidejte popamarant, špetku soli a 3 lžíce kakaa, vše řádně promíchejte a směs natlačte do malého pekáčku (na chleba), nechte zchladnout a poté krájejte na plátky
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Složení: amarant*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: zvýrazněny. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Využití:
-
příloha - amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu samotný nebo ho lze kombinovat s rýží, jáhly a kukuřicí, vždy kombinujte 1 díl amarantu a 4 díly jiné obiloviny
-
kaše - 100 g amarantu vařte 20 minut s 300 ml tekutiny, občas promíchejte, přidejte 4 lžíce ovesných vloček a 200 ml tekutiny, poté vařte ještě 5 minut a máte hotovo, dozdobte a dochuťte dle libosti ořechy, ovocem a kořením
-
polévka - do vaši oblíbené polévky zkuste při vaření (například spolu s bramborami) přidat 4 lžíce amarantu
- pudink - 60 g amarantu propláchněte a vařte ho v cca 300 ml tekutiny asi 20 minut, po uvaření přisypte kakao a skořici, nechte vychladnout a přimíchejte předem namočená chia semínka (5 g), dochucujte medem a citrónem, před podáváním zchlaďte směs přes noc v ledničce
- zeleninový salát - uvařený a vychladlý amarant smíchejte s oblíbenou čerstvou zeleninou
- rizoto - přidejte amarant do rizota nebo třeba i do zeleninového kuskus
- popcorn - tedy spíš popamarant, pořádně rozehřejte vyšší hrnec, přisypte 2 lžíce amarantu, po chvíli začne pukat, když vypuká většina, přesypte ho do mísy
- alegría - mexická sladká pochoutka, nejdříve si připravíte popamarant (půl šálku nevypukaného), poté na mírně rozehřátou pánev dejte 3 lžíce medu, následně přidejte popamarant, špetku soli a 3 lžíce kakaa, vše řádně promíchejte a směs natlačte do malého pekáčku (na chleba), nechte zchladnout a poté krájejte na plátky
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Parametry
Výrobce | Country Life |