Legendární a mimořádně oblíbená, vyhledávaná po celém světě. Taková je thajská chilli omáčka Sriracha ostrá 475 g. Obsahuje až 56% chilli. Země původu Thajsko. Chilli omáčka Sriracha je oblíbená po celém světě a je nejpoužívanějším dochucovadlem v thajské a vietnamské kuchyni. Jejím základem jsou chilli papričky a česnek. Balení obsahuje 430 ml chilli papričky, která je vyrobena ze 56% chilli papriček, česneku, cukru, soli, vody a octa. Sriracha je vhodná pro přípravu pálivých jídel a dochucování.... Celý popis
Koupit za 169 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Chilli omáčka Sriracha ostrá Uni-Eagle, 475 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
169 Kč
Koupit za 169 Kč
Uni Eagle Omáčka Sriracha - Ostrá chilli omáčka 475 g
Doprava:
89 Kč
Skladem
139 Kč
Koupit za 139 Kč
Sriracha Chilli omáčka UNI-EAGLE 475 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
98 Kč
Koupit za 98 Kč
UNI EAGLE omáčka chilli pálivá sriracha 475g (TUONG OT THAILAND)
Doprava:
89 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Popis
Legendární a mimořádně oblíbená, vyhledávaná po celém světě. Taková je thajská chilli omáčka Sriracha ostrá 475 g. Obsahuje až 56% chilli. Země původu Thajsko.
Chilli omáčka Sriracha je oblíbená po celém světě a je nejpoužívanějším dochucovadlem v thajské a vietnamské kuchyni. Jejím základem jsou chilli papričky a česnek. Balení obsahuje 430 ml chilli papričky, která je vyrobena ze 56% chilli papriček, česneku, cukru, soli, vody a octa. Sriracha je vhodná pro přípravu pálivých jídel a dochucování.
CHILLI OMÁČKA SRIRACHA
Sriracha je jedna z nejpopulárnějších chilli omáček, která je pojmenována po městě Si Racha v provincii Chonburi ve východním Thajsku. Omáčka Sriracha byla původně podávána jako dochucovadlo k jídlům v thajských seafood restauracích, nabízejí mořské plody a ryby. Dnes je rozšířena a používána po celém světě pro přiostření jídel a jako přísada do různých pokrmů. Název Sriracha je považována za obecný termín, jelikož zatím nebyl vybaven ochrannou známkou a to překvapivě ani zakladatelem nejvýznamnějšího výrobce chilli omáčky Huy Fong Foods sauce, Davidem Tranem.
PŮVOD OMÁČKY SRIRACHA
Původ a historie chilli omáčky Sriracha je diskutabilní. Jedna zmínka vypovídá, že první chilli omáčka byla vyrobena v roce 1930 v Thajsku ženou jménem Thanem Chakkapak ve městě Si Racha, podle kterého je omáčka pojmenována. Tento fakt potvrdil v rozhovoru s časopisem Bon Appétit americký distributor asijských potravin ze společnosti Eastland Food Corporation.
Avšak podle ,,The Si Racha Lovers' Association" - Asociace milovníků Si Racha byla první omáčka Sriracha vyrobená v tom městě, ale barmskými pracovníky pily. Tato informace je podložena rozhovorem s 88 letým mužem jménem Thawat Wiphisamakun, známým jako Ah Pae. Babička Paela měla malý důchod ve městě Si Racha. Jeden z barmských mužů přišel do jeho obchodu koupit chilli, sůl, ocet a cukr přímo do moždíře na výrobu chilli omáčky Babička Ah Paela nakonec také začala vyrábět svou vlastní chilli omáčku nejdříve pro rodinu a poté ji prodávala. zákazníkům Později jeden z jejich zákazníků, Kimsua Thimkrachang začal kupovat větší množství ingrediencí jako je chilli, ocet, cukr a sůl a vyráběl chilli omáčku a prodávej ji pod značkou „Sauce Si Racha Traa Phukhao Thong“, v angličtině Golden Moutain Brand Si Racha , tedy Sriracha Zlatá hora s obrázkem Zlaté hory na etiketě.
Dnes je už obtížné určit, kdo tedy jako první začal vyrábět oblíbenou chilli omáčku Sriracha. Jedno je však jisté, omáčka pochází z města Si Racha, jeho jméno nese dodnes.
VÝROBCI OMÁČKY SRIRACHA
Nejznámějším výrobcem chilli omáček Sriracha je americká společnost Huy Fong Foods. Mezi další známé výrobce této oblíbené pálivé omáčky jsou Mai Siam, Flying Goos, Real Thai a Bosfood.
Huy Fond Foos je významným americkým výrobcem pálivých omáček se sídlem v Irwindalu v Californii. Společnost Huy Fong Foods byla založena v roce 1980 na ulici Spring Street v čínské čtvrti v Los Angeles a postupně se rozrostla, přesídlila do Californie a stala se jedním z největších výrobců pálivých omáček především omáčky Srirachy. Nyní se v továrně Huy Fong Food za rok rozdrtí přes 45 milionů kilogramů chilli papriček. Ročně se prodá až 20 milionů lahví omáčky Sriracha v hodnotě 60 milionů dolarů. Prodej dále stoupá a to vše bez jakékoli reklamy a propagace. Huy Fond Foods má ve svém znaku kohouta, omáčka Sriracha se tedy někdy označuje jako cock tedy ,,kohout"
SLOŽENÍ OMÁČKY SRIRACHY
Složení této omáčky je jednoduché: pouze pasta z chilli papriček, ocet, česnek, sůl a cukr, takže si ji můžete snadno připravit i doma.
Existuje mnoho variant chilli omáčky Sriracha, základ je však vždy stejný. Tradiční thajská omáčka je ještě pálivější a má řidší konzistenci než ostatní druhy vyráběné po celém světě.
RECEPT NA DOMÁCÍ OMÁČKU SRIRACHA 300 g chilli papriček Jamaican Hot Red (můžete použít i jiné méně či více pálivé druhy, podle toho jak moc pálivou omáčku chcete vaši výslednou omáčku mít), 2 stroučky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, mleté mořské soli, 2 - 4 lžíce vody, 60 ml jablečného octa 1. Chilli papričky důkladně omyjte, nožem odstraňte zelené stopky, a nahrubo je překrájejte. Chilli papričky dejte spolu s česnekem, solí, cukrem a 2 lžícemi vody do mixéru a vše rozmixujte. Pokud máte papričky méně šťavnaté, můžete přidat 1-2 lžičky vody navíc. Chilli pastu dejte do vyvařené skleněné nádoby, kterou zakryjete potravinářskou fólií a obsah nechte kvasit 3-5 dní na teplém a tmavém místě. Každý den obsah promíchejte a znovu zakryjte potravinářskou fólií. 2. Po 3 - 5 dnech by se v chilli pastu měly vytvořit bublinky a pasta bude působit nadýchaně. V tomto okamžiku dejte zkvašenou chilli pastu spolu s jablečným octem do mixéru a vše rozmixujte na hladkou pastu, kterou propasírujete přes kovové sítko. 3. Srirachu přemístěte do vyvařené skleněné nádoby, můžete ji skladovat několik měsíců v chladničce.
POUŽITÍ CHILLI OMÁČKY SRIRACHA
V Thajsku je Sriracha velmi často používána jako omáčka k pokrmu, většinou z ryb a mořských plodů. Ve vietnamské kuchyni se Sriracha přidává jako přísada do tradiční vietnamské polévky Pho, do smažených nudlí ak ochucení jarních závitků. Sriracha se dále používá obecně do polévek, k vaječným pokrmům a do burgerů. Také ji však můžete objevit v džemech, lízátkách, v koktejlech a také se vyrábějí brambory s příchutí Sriracha. Využití je opravdu široké.
V USA pak omáčku Sriracha používají ve velkém množství restaurací, mezi něž patří například známého řetězce McDonald's, Subway nebo Burger King. Ti zakomponovali omáčku Sriracha do svých receptů a někdy ji míchají s majonézou nebo do dipů. Blue Diamond, přední výrobce mandlových produktů mimo jiné a příchuť Sriracha. Američané nedají dopustit na hot dogy, tacos, hamburgery, míchaná vajíčka ale i špagety nebo pizzu s pálivou omáčkou Sriracha.
V praxi ji naleznete ve všech asijských restauracích po celém světě a lidé si ji čím dál kupují domů. Sriracha se u nás nejčastěji používá k přiostření jídel na stole. Vyzkoušejte tuto pálivou omáčku někdy k masu místo klasického kečupu, tatarské omáčky nebo hořčice. Sriracha vám určitě zachutná a nebojte se, hodí se nejen k asijským pokrmům.
ZAJÍMAVOSTI O OMÁČCE SRIRACHA
Výslovnost: [sí-rača]
V roce 2013 americký režisér Griffin Hammond natočil dokumentární film o původu a výrobě pálivé omáčky Sriracha.
Omáčka Sriracha je ve skutečnosti méně pálivá než chilli paprička odrůdy Jalapeño. Sriracha dosahuje cca 2 200 SHU, jelikož Jalepeño se chlubí pálivostí od 2500 do 6000 SHU.
Každou hodinu je vyrobena 1 tuna omáčky Sriracha. Výrobní pásy pojmou 3 000 lahví pálivé omáčky Sriracha za 24 hodin a výroba běží 6 dní v týdnu. Výsledkem je 200 tun omáčky za týden. Za rok se tedy prodá až 20 milionů lahví.
Sriracha se používá k ochucení bramborových lupínků značky Lay´s, Kettle nebo Pringles.
V roce 2014 byla uvedena na trh speciální edice - Sriracha 2 GO. Lahev se speciálním otvorem a kroužek pro přivěšení na klíče umožní vzít si vaši oblíbenou pálivou omáčku kamkoli a mít ji neustále po ruce na přiostření jídel.
CO DÁLE?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte jej do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní chilli omáčky nebo chilli pepř.
Chilli omáčka Sriracha je oblíbená po celém světě a je nejpoužívanějším dochucovadlem v thajské a vietnamské kuchyni. Jejím základem jsou chilli papričky a česnek. Balení obsahuje 430 ml chilli papričky, která je vyrobena ze 56% chilli papriček, česneku, cukru, soli, vody a octa. Sriracha je vhodná pro přípravu pálivých jídel a dochucování.
CHILLI OMÁČKA SRIRACHA
Sriracha je jedna z nejpopulárnějších chilli omáček, která je pojmenována po městě Si Racha v provincii Chonburi ve východním Thajsku. Omáčka Sriracha byla původně podávána jako dochucovadlo k jídlům v thajských seafood restauracích, nabízejí mořské plody a ryby. Dnes je rozšířena a používána po celém světě pro přiostření jídel a jako přísada do různých pokrmů. Název Sriracha je považována za obecný termín, jelikož zatím nebyl vybaven ochrannou známkou a to překvapivě ani zakladatelem nejvýznamnějšího výrobce chilli omáčky Huy Fong Foods sauce, Davidem Tranem.
PŮVOD OMÁČKY SRIRACHA
Původ a historie chilli omáčky Sriracha je diskutabilní. Jedna zmínka vypovídá, že první chilli omáčka byla vyrobena v roce 1930 v Thajsku ženou jménem Thanem Chakkapak ve městě Si Racha, podle kterého je omáčka pojmenována. Tento fakt potvrdil v rozhovoru s časopisem Bon Appétit americký distributor asijských potravin ze společnosti Eastland Food Corporation.
Avšak podle ,,The Si Racha Lovers' Association" - Asociace milovníků Si Racha byla první omáčka Sriracha vyrobená v tom městě, ale barmskými pracovníky pily. Tato informace je podložena rozhovorem s 88 letým mužem jménem Thawat Wiphisamakun, známým jako Ah Pae. Babička Paela měla malý důchod ve městě Si Racha. Jeden z barmských mužů přišel do jeho obchodu koupit chilli, sůl, ocet a cukr přímo do moždíře na výrobu chilli omáčky Babička Ah Paela nakonec také začala vyrábět svou vlastní chilli omáčku nejdříve pro rodinu a poté ji prodávala. zákazníkům Později jeden z jejich zákazníků, Kimsua Thimkrachang začal kupovat větší množství ingrediencí jako je chilli, ocet, cukr a sůl a vyráběl chilli omáčku a prodávej ji pod značkou „Sauce Si Racha Traa Phukhao Thong“, v angličtině Golden Moutain Brand Si Racha , tedy Sriracha Zlatá hora s obrázkem Zlaté hory na etiketě.
Dnes je už obtížné určit, kdo tedy jako první začal vyrábět oblíbenou chilli omáčku Sriracha. Jedno je však jisté, omáčka pochází z města Si Racha, jeho jméno nese dodnes.
VÝROBCI OMÁČKY SRIRACHA
Nejznámějším výrobcem chilli omáček Sriracha je americká společnost Huy Fong Foods. Mezi další známé výrobce této oblíbené pálivé omáčky jsou Mai Siam, Flying Goos, Real Thai a Bosfood.
Huy Fond Foos je významným americkým výrobcem pálivých omáček se sídlem v Irwindalu v Californii. Společnost Huy Fong Foods byla založena v roce 1980 na ulici Spring Street v čínské čtvrti v Los Angeles a postupně se rozrostla, přesídlila do Californie a stala se jedním z největších výrobců pálivých omáček především omáčky Srirachy. Nyní se v továrně Huy Fong Food za rok rozdrtí přes 45 milionů kilogramů chilli papriček. Ročně se prodá až 20 milionů lahví omáčky Sriracha v hodnotě 60 milionů dolarů. Prodej dále stoupá a to vše bez jakékoli reklamy a propagace. Huy Fond Foods má ve svém znaku kohouta, omáčka Sriracha se tedy někdy označuje jako cock tedy ,,kohout"
SLOŽENÍ OMÁČKY SRIRACHY
Složení této omáčky je jednoduché: pouze pasta z chilli papriček, ocet, česnek, sůl a cukr, takže si ji můžete snadno připravit i doma.
Existuje mnoho variant chilli omáčky Sriracha, základ je však vždy stejný. Tradiční thajská omáčka je ještě pálivější a má řidší konzistenci než ostatní druhy vyráběné po celém světě.
RECEPT NA DOMÁCÍ OMÁČKU SRIRACHA 300 g chilli papriček Jamaican Hot Red (můžete použít i jiné méně či více pálivé druhy, podle toho jak moc pálivou omáčku chcete vaši výslednou omáčku mít), 2 stroučky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, mleté mořské soli, 2 - 4 lžíce vody, 60 ml jablečného octa 1. Chilli papričky důkladně omyjte, nožem odstraňte zelené stopky, a nahrubo je překrájejte. Chilli papričky dejte spolu s česnekem, solí, cukrem a 2 lžícemi vody do mixéru a vše rozmixujte. Pokud máte papričky méně šťavnaté, můžete přidat 1-2 lžičky vody navíc. Chilli pastu dejte do vyvařené skleněné nádoby, kterou zakryjete potravinářskou fólií a obsah nechte kvasit 3-5 dní na teplém a tmavém místě. Každý den obsah promíchejte a znovu zakryjte potravinářskou fólií. 2. Po 3 - 5 dnech by se v chilli pastu měly vytvořit bublinky a pasta bude působit nadýchaně. V tomto okamžiku dejte zkvašenou chilli pastu spolu s jablečným octem do mixéru a vše rozmixujte na hladkou pastu, kterou propasírujete přes kovové sítko. 3. Srirachu přemístěte do vyvařené skleněné nádoby, můžete ji skladovat několik měsíců v chladničce.
POUŽITÍ CHILLI OMÁČKY SRIRACHA
V Thajsku je Sriracha velmi často používána jako omáčka k pokrmu, většinou z ryb a mořských plodů. Ve vietnamské kuchyni se Sriracha přidává jako přísada do tradiční vietnamské polévky Pho, do smažených nudlí ak ochucení jarních závitků. Sriracha se dále používá obecně do polévek, k vaječným pokrmům a do burgerů. Také ji však můžete objevit v džemech, lízátkách, v koktejlech a také se vyrábějí brambory s příchutí Sriracha. Využití je opravdu široké.
V USA pak omáčku Sriracha používají ve velkém množství restaurací, mezi něž patří například známého řetězce McDonald's, Subway nebo Burger King. Ti zakomponovali omáčku Sriracha do svých receptů a někdy ji míchají s majonézou nebo do dipů. Blue Diamond, přední výrobce mandlových produktů mimo jiné a příchuť Sriracha. Američané nedají dopustit na hot dogy, tacos, hamburgery, míchaná vajíčka ale i špagety nebo pizzu s pálivou omáčkou Sriracha.
V praxi ji naleznete ve všech asijských restauracích po celém světě a lidé si ji čím dál kupují domů. Sriracha se u nás nejčastěji používá k přiostření jídel na stole. Vyzkoušejte tuto pálivou omáčku někdy k masu místo klasického kečupu, tatarské omáčky nebo hořčice. Sriracha vám určitě zachutná a nebojte se, hodí se nejen k asijským pokrmům.
ZAJÍMAVOSTI O OMÁČCE SRIRACHA
Výslovnost: [sí-rača]
V roce 2013 americký režisér Griffin Hammond natočil dokumentární film o původu a výrobě pálivé omáčky Sriracha.
Omáčka Sriracha je ve skutečnosti méně pálivá než chilli paprička odrůdy Jalapeño. Sriracha dosahuje cca 2 200 SHU, jelikož Jalepeño se chlubí pálivostí od 2500 do 6000 SHU.
Každou hodinu je vyrobena 1 tuna omáčky Sriracha. Výrobní pásy pojmou 3 000 lahví pálivé omáčky Sriracha za 24 hodin a výroba běží 6 dní v týdnu. Výsledkem je 200 tun omáčky za týden. Za rok se tedy prodá až 20 milionů lahví.
Sriracha se používá k ochucení bramborových lupínků značky Lay´s, Kettle nebo Pringles.
V roce 2014 byla uvedena na trh speciální edice - Sriracha 2 GO. Lahev se speciálním otvorem a kroužek pro přivěšení na klíče umožní vzít si vaši oblíbenou pálivou omáčku kamkoli a mít ji neustále po ruce na přiostření jídel.
CO DÁLE?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte jej do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní chilli omáčky nebo chilli pepř.
Parametry
Výrobce | Uni-Eagle |
Druh | chilli |