Basmati rýže je jedinečný druh rýže pocházející z himalájského podhůří, z oblasti Pandžáb na hranicích Indie a Pákistánu. Originální Basmati má svoje vlastní nezaměnitelné aroma, které bývá u syrové rýže oproti běžné dlouhozrnné typicky až 12-krát výraznější a zmírní až po uvaření. Vůně bývá tím silnější, čím je rýže vyzrálejší (běžně až 2 roky před uvedením na trh). Nemnohý spotřebitel, odchovaný téměř sterilní rýží bez zápachu - vydávanou za Basmati, může pak subjektivně chybně považovat výběrovou,... Celý popis
Koupit za 490 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
ARAX Rýže Basmati extra long Gramáž: 5 kg
Doprava:
109 Kč
Skladem
490 Kč
Koupit za 490 Kč
Arax Rýže Basmati extra long 5 kg
Doprava:
157 Kč
Skladem
279 Kč
Koupit za 279 Kč
Popis
Basmati rýže je jedinečný druh rýže pocházející z himalájského podhůří, z oblasti Pandžáb na hranicích Indie a Pákistánu.
Originální Basmati má svoje vlastní nezaměnitelné aroma, které bývá u syrové rýže oproti běžné dlouhozrnné typicky až 12-krát výraznější a zmírní až po uvaření. Vůně bývá tím silnější, čím je rýže vyzrálejší (běžně až 2 roky před uvedením na trh). Nemnohý spotřebitel, odchovaný téměř sterilní rýží bez zápachu - vydávanou za Basmati, může pak subjektivně chybně považovat výběrovou, vyzrálou a proto voňavou ARAX Basmati rýži za „smradlavou či zatuchlou“ a proto nekvalitní. S mírnou nadsázkou se tak dá Basmati rýže přirovnat ke zrajícím sýrům a jejich silnému aroma. Je proto nasnadě pochybovat spíše nad kvalitou jakékoliv Basmati rýže bez typicky výrazného aroma.
Jak využit rýži Basmati v kuchyni:
Skvěle se hodí jako příloha. Chutnat vám bude i s čínskou směsí nebo v jiných asijských pokrmech.
Připravíte velmi snadno:
rýži propláchněte a vložte do hrnce (na hrnek rýže dva hrnky vody). Osolte a vařte do změknutí cca 12-15 minut.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota
1528 / 365
kJ / kcal
Bílkoviny
7,1
g
Sacharidy
79,9
g
- z toho cukry
0,1
g
Tuky
1
g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,1
g
Sůl
0,01
g
Originální Basmati má svoje vlastní nezaměnitelné aroma, které bývá u syrové rýže oproti běžné dlouhozrnné typicky až 12-krát výraznější a zmírní až po uvaření. Vůně bývá tím silnější, čím je rýže vyzrálejší (běžně až 2 roky před uvedením na trh). Nemnohý spotřebitel, odchovaný téměř sterilní rýží bez zápachu - vydávanou za Basmati, může pak subjektivně chybně považovat výběrovou, vyzrálou a proto voňavou ARAX Basmati rýži za „smradlavou či zatuchlou“ a proto nekvalitní. S mírnou nadsázkou se tak dá Basmati rýže přirovnat ke zrajícím sýrům a jejich silnému aroma. Je proto nasnadě pochybovat spíše nad kvalitou jakékoliv Basmati rýže bez typicky výrazného aroma.
Jak využit rýži Basmati v kuchyni:
Skvěle se hodí jako příloha. Chutnat vám bude i s čínskou směsí nebo v jiných asijských pokrmech.
Připravíte velmi snadno:
rýži propláchněte a vložte do hrnce (na hrnek rýže dva hrnky vody). Osolte a vařte do změknutí cca 12-15 minut.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota
1528 / 365
kJ / kcal
Bílkoviny
7,1
g
Sacharidy
79,9
g
- z toho cukry
0,1
g
Tuky
1
g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,1
g
Sůl
0,01
g
Parametry
Výrobce | Arax |