Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. V kuchyni doceníte především její nelepivost a krátkou dobu přípravy. Basmati je také přirozeně bezlepková. POPIS: Název této rýže „basmati“ hindsky doslovně znamená „královna vůní“. Basmati rýže totiž svou vůní připomíná oříšek. V podhůří Himálají byla rýže domestikována již 8500 let před naším letopočtem a v Evropě o ní najdeme zmínky již v antice. VYUŽITÍ: příloha – rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým... Celý popis
Koupit za 43 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Rýže basmati bílá 500g Zdraví z přírody
Doprava:
86 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč
Zdraví z přírody Rýže basmati bílá 500g
Doprava:
59 Kč
Skladem
48 Kč
Koupit za 48 Kč
Zdraví z přírody s.r.o. Rýže basmati bílá 500g ZP 2920
Doprava:
89 Kč
50 Kč
Koupit za 50 Kč
Zdraví z přírody Rýže Basmati bílá 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Zdraví z přírody Rýže Basmati bílá 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Popis
Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. V kuchyni doceníte především její nelepivost a krátkou dobu přípravy. Basmati je také přirozeně bezlepková.
POPIS:
Název této rýže „basmati“ hindsky doslovně znamená „královna vůní“. Basmati rýže totiž svou vůní připomíná oříšek. V podhůří Himálají byla rýže domestikována již 8500 let před naším letopočtem a v Evropě o ní najdeme zmínky již v antice.
VYUŽITÍ:
příloha – rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
rizoto – klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
smažená rýže – po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná biovajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
rýžový salát – rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampiony, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Basmati poznáte nejen podle oříškové vůně, ale i podle výrazně dlouhého zrna. Rýže má velmi delikátní chuť a při správné přípravě nelepí. Tuto vlastnost získává díky dlouhé době skladování, ideálně rýže po sklizni v suchu a temnu vysychá až dva roky. Jako rostlina plodí pouze jednou za rok a je zavlažována vodou z ledovcových řek.
SLOŽENÍ:
Rýže basmati dlouhozrnná bílá. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 20 minut.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g výrobku: energetická hodnota:
1444 kJ/345 kcal; tuky: 0,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 78,0 g; z toho cukry: 0,1 g; vláknina: 1,6 g; bílkoviny: 7,4 g; sůl: 0,01 g.
ALERGENY:
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
OBSAH:
500 g
POPIS:
Název této rýže „basmati“ hindsky doslovně znamená „královna vůní“. Basmati rýže totiž svou vůní připomíná oříšek. V podhůří Himálají byla rýže domestikována již 8500 let před naším letopočtem a v Evropě o ní najdeme zmínky již v antice.
VYUŽITÍ:
příloha – rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
rizoto – klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
smažená rýže – po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná biovajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
rýžový salát – rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampiony, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Basmati poznáte nejen podle oříškové vůně, ale i podle výrazně dlouhého zrna. Rýže má velmi delikátní chuť a při správné přípravě nelepí. Tuto vlastnost získává díky dlouhé době skladování, ideálně rýže po sklizni v suchu a temnu vysychá až dva roky. Jako rostlina plodí pouze jednou za rok a je zavlažována vodou z ledovcových řek.
SLOŽENÍ:
Rýže basmati dlouhozrnná bílá. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 20 minut.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g výrobku: energetická hodnota:
1444 kJ/345 kcal; tuky: 0,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 78,0 g; z toho cukry: 0,1 g; vláknina: 1,6 g; bílkoviny: 7,4 g; sůl: 0,01 g.
ALERGENY:
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
OBSAH:
500 g
Parametry
Výrobce | Zdraví z přírody |
Bio | ne |