Stevikom - násada pro výrobu kombuchy Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí. Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití... Celý popis
Koupit za 169 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Stevikom Kombucha násada 150 g sklo
Doprava:
zdarma
Skladem
169 Kč
Koupit za 169 Kč
Stevikom Kombucha násada 150 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
149 Kč
Koupit za 149 Kč
Stevikom Kombucha násada 150 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
149 Kč
Koupit za 149 Kč
Kombucha násada Stevikom 150 g
Doprava:
69 Kč
149 Kč
Koupit za 149 Kč
Kombucha násada 150g, Stevikom
Doprava:
100 Kč
Skladem
145 Kč
Koupit za 145 Kč
Popis
Stevikom - násada pro výrobu kombuchy
Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.
Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Co potřebujeme:
Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon
Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
Kombuchovou násadu
Postup:
Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Složení
Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
upozornění
Fotografie je pouze ilustrační. Ve skutečnosti se nádoba násady může lišit.
Země původu
Česká republika
Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.
Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Co potřebujeme:
Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon
Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
Kombuchovou násadu
Postup:
Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30°C
Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Složení
Fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
upozornění
Fotografie je pouze ilustrační. Ve skutečnosti se nádoba násady může lišit.
Země původu
Česká republika
Parametry
Výrobce | Stevikom |
Objem | 150 ml |
Hmotnost | 150 g |
Značka | Stevikom |