Když se řekne ideální chilli… Papričky Habanero v sobě spojují vše, co si u dobrého chilli přejete. Jsou vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné. Habanero je odrůdou Capsicum chinense (papriky čínské) a původem pochází z Karibiku, konkrétně z Kuby. Odtud se paprička dostala mimo jiné i na Yucatán do Mexika, kde jí ročně sklidí asi 1 500 tun. Dosahuje vysoké pálivosti v rozmezí... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
The ChilliDoctor Yellow Habanero chilli mash 100 ml
Doprava:
65 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Chilli Doctor Yellow Habanero chilli mash 100 ml
Doprava:
zdarma
Skladem
110 Kč
Koupit za 110 Kč
The ChilliDoctor Yellow Habanero chilli mash 100 ml
Doprava:
89 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Yellow Habanero chilli mash 100 ml ChilliDoctor
Doprava:
79 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
The Chilli Doctor Yellow Habanero chilli mash 100 ml
Doprava:
59 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Popis
Když se řekne ideální chilli…
Papričky Habanero v sobě spojují vše, co si u dobrého chilli přejete. Jsou vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné.
Habanero je odrůdou Capsicum chinense (papriky čínské) a původem pochází z Karibiku, konkrétně z Kuby. Odtud se paprička dostala mimo jiné i na Yucatán do Mexika, kde jí ročně sklidí asi 1 500 tun. Dosahuje vysoké pálivosti v rozmezí 200 000–300 000 SHU. Zajímavá je především barevná škála, kterou lze u těchto papriček pozorovat. Ze světle zelené u nezralých plodů přechází postupně v typickou oranžovou a červenou. K vidění jsou ovšem také Habanera růžové, hnědé, tmavě zelené i bílé barvy.
Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli na světě.
Papričky s chutí tropického ovoce
Karibský původ propůjčil Habanero papričkám nejen název samotný, který je odvozen ze španělského pojmenování Havany, ale také exotický profil chuti. Mají intenzivní květinovou vůni a v chuti lze výrazně rozpoznat kokos, žlutý meloun, papayu a podtóny bobulovin. Někteří v jejich chuti nachází také tóny meruňky. Zkrátka úžasná záležitost pro všechny, kteří v chilli nehledají pouze “vypalovák”, ale po prvotním pálení si vychutnají zaslouženou ovocnou chuť.
Habanero v kuchyni
Pro své vlastnosti jsou Habanero papričky žádanou přísadou do omáček a masových pokrmů. Ideální jsou také na domácí salsy a marinády. Až budete příště grilovat, zkuste do naložených kuřecích křidélek nebo barbecue omáčky přidat kousek Habanero. Vaše jídlo získá ten správný říz a jedinečnou chuť.
Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.
Pálivost
SHU jednotky
300 000
Složení
Yellow Habanero chilli papričky 83–87 %, sůl 9–13 %, kyselina octová 4 %.
Země původu
Ekvádor
Objem
100 ml
Trvanlivost a skladování
Po otevření skladujte v temnu při teplotě do 10°C.
Parametry
Výrobce | Chilli Doctor |