Popis výrobku Tekutý kouř je skvělou alternativou pro každého kuchaře - profesionála i amatéra, který chce vytvářet pokrmy s vůní uzeného masa. Kouř se používá nejen k moření, ale také jako: koření BBQ omáčka, vinaigretty, dresinky, na grilovaná masa, ryby (uzený losos na sushi), na posypání salátů, vytvářet koktejly a nápoje, na sladkosti (kouřovník), pro vegetariány k vytvoření např. vege lilku slaninou nebo houbami. Jak používat kouřový kouř: Pro namáčení masa nebo ryb: připravené suroviny... Celý popis
Koupit za 187 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Jelux Tekuté kouřové aroma olše 500ml
Doprava:
75 Kč
187 Kč
Koupit za 187 Kč
Popis
Popis výrobku
Tekutý kouř je skvělou alternativou pro každého kuchaře - profesionála i amatéra, který chce vytvářet pokrmy s vůní uzeného masa.
Kouř se používá nejen k moření, ale také jako:
koření BBQ omáčka,
vinaigretty, dresinky,
na grilovaná masa, ryby (uzený losos na sushi),
na posypání salátů,
vytvářet koktejly a nápoje,
na sladkosti (kouřovník),
pro vegetariány k vytvoření např. vege lilku slaninou nebo houbami.
Jak používat kouřový kouř:
Pro namáčení masa nebo ryb: připravené suroviny se vloží do marinády (solného nálevu) s přídavkem tekutého kouře v dávce 1 - 2% (100-150 ml na 10 litrů marinády), udržované v souladu s technologickým postupem .
Nebo aplikujte kouř štětcem na maso nebo ryby před uzením, vařením nebo pečením.
K namáčení slaniny, střívka klobás a ke změkčení kůže - připravená slanina, střívka nebo kůže se vkládají do připravené vody nebo láku s přídavkem kouře v dávce 1 litr na 60-80 litrů vody nebo marinády, dodrženo pro technologické proces.
Pro vstřikování - přidejte 1-2% kouře do nálevu nebo marinády
Nejlepší je přidat do marinády (150 ml na 10 litrů marinády) nebo nanést štětcem na maso před vařením/pečením/uzením)
Specifikace produktu: Získává se suchou destilací dřeva. Proces spalování dřeva s vyloučením vzduchu se nazývá pyrolýza dřeva.
Při pyrolýze vznikají kromě uhlíku plynné látky, které kondenzují ve vodě. Kondenzáty lze rozdělit na dehtovou a vodní fázi. Dehtovitá fáze není vhodná pro použití při zpracování potravin a je vyřazena. A právě v této fázi jsou eliminovány všechny potenciálně škodlivé prvky, které jsou přítomny v kouři, při tradičním kouření.
Studie prokázaly, že přírodní tekuté kouře mají antioxidační a bakteriostatické vlastnosti. Chuťově se jídlo vyrobené s jejich použitím neliší od těch vyrobených v klasické udírně.
Tekuté kouře se používají k tomu, aby potravinám dodaly uzenou chuť a vůni, mají barvicí vlastnosti a dodávají potravinám texturu vhodnou pro proces uzení. Neobsahují syntetická barviva.
Systém managementu kvality je certifikován pro shodu s ISO 9001:2015
Složení: kouřové aroma na bázi kvalitní pitné vody, produkty spalování olšových třísek.
Způsob skladování: Skladovatelnost produktu je dva roky při skladování v chladu: 5 - 25°C. Zmrazování výrobku nepoškozuje. Led uvnitř obalu může způsobit delaminaci produktu.
POZOR! Při požití vyvolejte zvracení a vyhledejte lékařskou pomoc. V případě kontaktu s očima důkladně vypláchněte vodou.
Tekutý kouř je skvělou alternativou pro každého kuchaře - profesionála i amatéra, který chce vytvářet pokrmy s vůní uzeného masa.
Kouř se používá nejen k moření, ale také jako:
koření BBQ omáčka,
vinaigretty, dresinky,
na grilovaná masa, ryby (uzený losos na sushi),
na posypání salátů,
vytvářet koktejly a nápoje,
na sladkosti (kouřovník),
pro vegetariány k vytvoření např. vege lilku slaninou nebo houbami.
Jak používat kouřový kouř:
Pro namáčení masa nebo ryb: připravené suroviny se vloží do marinády (solného nálevu) s přídavkem tekutého kouře v dávce 1 - 2% (100-150 ml na 10 litrů marinády), udržované v souladu s technologickým postupem .
Nebo aplikujte kouř štětcem na maso nebo ryby před uzením, vařením nebo pečením.
K namáčení slaniny, střívka klobás a ke změkčení kůže - připravená slanina, střívka nebo kůže se vkládají do připravené vody nebo láku s přídavkem kouře v dávce 1 litr na 60-80 litrů vody nebo marinády, dodrženo pro technologické proces.
Pro vstřikování - přidejte 1-2% kouře do nálevu nebo marinády
Nejlepší je přidat do marinády (150 ml na 10 litrů marinády) nebo nanést štětcem na maso před vařením/pečením/uzením)
Specifikace produktu: Získává se suchou destilací dřeva. Proces spalování dřeva s vyloučením vzduchu se nazývá pyrolýza dřeva.
Při pyrolýze vznikají kromě uhlíku plynné látky, které kondenzují ve vodě. Kondenzáty lze rozdělit na dehtovou a vodní fázi. Dehtovitá fáze není vhodná pro použití při zpracování potravin a je vyřazena. A právě v této fázi jsou eliminovány všechny potenciálně škodlivé prvky, které jsou přítomny v kouři, při tradičním kouření.
Studie prokázaly, že přírodní tekuté kouře mají antioxidační a bakteriostatické vlastnosti. Chuťově se jídlo vyrobené s jejich použitím neliší od těch vyrobených v klasické udírně.
Tekuté kouře se používají k tomu, aby potravinám dodaly uzenou chuť a vůni, mají barvicí vlastnosti a dodávají potravinám texturu vhodnou pro proces uzení. Neobsahují syntetická barviva.
Systém managementu kvality je certifikován pro shodu s ISO 9001:2015
Složení: kouřové aroma na bázi kvalitní pitné vody, produkty spalování olšových třísek.
Způsob skladování: Skladovatelnost produktu je dva roky při skladování v chladu: 5 - 25°C. Zmrazování výrobku nepoškozuje. Led uvnitř obalu může způsobit delaminaci produktu.
POZOR! Při požití vyvolejte zvracení a vyhledejte lékařskou pomoc. V případě kontaktu s očima důkladně vypláchněte vodou.
Parametry
Výrobce | Jelux |