Charakteristika DiaChrom se sukralózou je moderní nízkokalorické stolní sladidlo na bázi sukralózy obohacené o speciální biochemicky vysoce aktivní komplex označovaný jako glukózotoleranční faktor, jehož aktivní složkou je trojmocný chróm. Chróm přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin. Velkou předností tohoto sladidla je chuť velmi podobná cukru bez nepříjemných pachutí typických pro běžná stolná sladidla. DiaChrom se sukralózou je vhodný pro všechny... Celý popis

Koupit za 99 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Charakteristika

DiaChrom se sukralózou je moderní nízkokalorické stolní sladidlo na bázi sukralózy obohacené o speciální biochemicky vysoce aktivní komplex označovaný jako glukózotoleranční faktor, jehož aktivní složkou je trojmocný chróm. Chróm přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin. Velkou předností tohoto sladidla je chuť velmi podobná cukru bez nepříjemných pachutí typických pro běžná stolná sladidla. DiaChrom se sukralózou je vhodný pro všechny osoby, které omezují příjem cukru v potravě a chtějí sladit zdravě.

 
Účinky:

DiaChrom se sukralózou sypký spojuje příjemné s užitečným. Nejen že si osladíte téměř bez kalorií, ale současně dostanete do těla i glukózotoleranční faktor, jehož účinnou složkou je trojmocných chróm, který aktivuje mechanismy vedoucí k zachování normální hladiny glukózy v krvi (min 6 µg Cr/den tj. 6,6 g sladidla).

 
Aktivní látky:

Sladidlo E955: sukralóza (0,66 %). Obsah chrómu: 91 µg/100 g sladidla. Sladí 3x více než cukr, ale je o 70 % méně kalorické.

 
Účel použití:

- pečení a vaření

- ke slazení kávy, čaje a dalších nápojů

- k přípravě krémů, pudinků

- ke slazení ovoce, salátů, k zavařování

 
Dávkování:

DiaChrom se sukralózou sypký sladí 3x více než cukr a dávkování se přizpůsobuje podle příslušných receptů. Výborně se rozpouští a nemá žádnou nepříjemnou pachuť. Použití DiaChromu se sukralózou není nijak omezeno, je možné jej používat v kombinaci s práškem do pečiva nebo jedlou sodou. Působení vyšších teplot nesnižuje účinek sladivosti. Vyzkoušené recepty naleznete zde.

Referenční hodnota příjmu chrómu je 40 µg tj. 44 g sladidla. Maximální denní dávka chrómu je 200 µg tj. 220 g sladidla. Přijatelný denní příjem (ADI) sukralózy je 15 mg/kg tělesné váhy tj. 182 g sladidla pro osobu o hmotnosti 80 kg.

 
Související informace:

Výživové údaje ve 100 g: energetická hodnota 1 688 kJ/397 kcal, tuky 0 g, sacharidy 99,3 g, z toho cukry (laktóza) 1 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.

Výživové údaje 1 lžičky (2,5 g): energetická hodnota 42,2 kJ/9,93 kcal, tuky 0 g, sacharidy 2,48 g, z toho cukry (laktóza) 0,025 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.

 

Nežádoucí účinky a kontraindikace:

Nevhodné pro osoby s nesnášenlivostí laktózy. Obsahuje alergenní složku pocházející z mléka. Dětem podávat pouze po dohodě s lékařem.

 
Prohlášení výrobce:

DiaChrom se sukralózou sypký je vyráběn v souladu se systémem HACCP (HACCP - systém kritických bodů ve výrobě). Dáváme Vám jistotu, že DiaChrom se sukralózou sypký byl vyroben za podmínek splňující kritéria spolehlivosti, hodnověrnosti a kvality. Pro výrobu byly použity suroviny s výbornou vstřebatelností. Použité aktivní látky mají odborně zdokumentované účinky.

Každá vyrobená šarže podléhá přísné laboratorní kontrole a je z ní archivován kontrolní vzorek po dobu minimální trvanlivosti dané šarže. Stejně tak je archivována kompletní výrobní dokumentace se všemi údaji umožňující kdykoliv provést dodatečné zhodnocení a posouzení. Výroba je pod průběžným hygienickým dozorem.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Agrobac
Hmotnost 200 g
Druh sladidla Aspartam