Velká zelená čočka v biokvalitě. Oceníte rychlou přípravu, neboť ji uvaříte i bez namáčení. Čočka má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše. Zkuste to s čočkou jinak! Co takhle studený salát nebo čočkové ragú s houbami a zeleninou? Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat. Vyzkoušejte některé z našich receptů. Velká zelená čočka se před vařením nemusí... Celý popis
Koupit za 65 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Country Life Čočka zelená velká BIO 500 g
Doprava:
19 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč

Bio čočka zelená velká 500g, Country Life
Doprava:
100 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč

Country Life, s.r.o. Čočka zelená velká 500 g bio
Doprava:
80 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč

Čočka zelená velká Bio 500g Country life
Doprava:
120 Kč
Skladem
64 Kč
Koupit za 64 Kč

Čočka zelená velká BIO 500g, Country Life
Doprava:
69 Kč
Skladem
61 Kč
Koupit za 61 Kč
Popis
Velká zelená čočka v biokvalitě. Oceníte rychlou přípravu, neboť ji uvaříte i bez namáčení. Čočka má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Zkuste to s čočkou jinak! Co takhle studený salát nebo čočkové ragú s houbami a zeleninou?
Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat. Vyzkoušejte některé z našich receptů.
Velká zelená čočka se před vařením nemusí namáčet. Pokud chcete vaření urychlit, stačí čočku namočit na 2 hodiny.
Využití:
- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnosti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Nechte si čočku naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka velkozrnná.
Země původu:
Kazachstán
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Zelenou čočku namočte na 2–5 hodin, propláchněte a vařte do měkka cca 10-15 minut, bez namáčení 20 minut.
Zkuste to s čočkou jinak! Co takhle studený salát nebo čočkové ragú s houbami a zeleninou?
Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat. Vyzkoušejte některé z našich receptů.
Velká zelená čočka se před vařením nemusí namáčet. Pokud chcete vaření urychlit, stačí čočku namočit na 2 hodiny.
Využití:
- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnosti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Nechte si čočku naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka velkozrnná.
Země původu:
Kazachstán
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Zelenou čočku namočte na 2–5 hodin, propláchněte a vařte do měkka cca 10-15 minut, bez namáčení 20 minut.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost balení | 500 g |
Druh luštěniny | čočka |
Bio | ano |