Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky. Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností. Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích,... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Ceria Hraška na obalování 250 g
Doprava:
55 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Ceria Hraška na obalování 250 g
Doprava:
zdarma
Skladem
55 Kč
Koupit za 55 Kč
Ceria Hraška na obalování 250g
Doprava:
124 Kč
Skladem
82 Kč
Koupit za 82 Kč
Ceria Hraška na obalování 250 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
55 Kč
Koupit za 55 Kč
Ceria Hraška na obalování 250g
Doprava:
59 Kč
Skladem
55 Kč
Koupit za 55 Kč
Popis
Použité ingredience jsou pouze z přírodních zdrojů a přispívají k dobré stravitelnosti Hrašky.
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku.
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru.
Narozdíl od Hrašky pikantní má snížené množství koření, soli a je zcela vynecháno chilli a česnek. Hraška jemná je proto vhodnější pro děti a některé diety.
ZDRAVĚJI NAHRADÍ:
KLASICKÝ TROJOBAL - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu
JÍŠKU - zahustíte polévku, omáčku
VEJCE - v karbanátkách, v těstech, při zapékání
Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Neobsahuje GMO.
Základní recepty
ŘÍZKY – zeleninové, sýrové, houbové atd. (4 porce) • smícháme 80 g Hrašky se 120 ml vody na těstíčko (hustoty řidší hořčice) • naporcujeme 300 g zeleniny • kousky zeleniny namáčíme v těstíčku • klademe je do rozpáleného oleje
PLACKY – zeleninové, sýrové, houbové aj. nebo jejich směsi (4 porce) • smícháme 140 g Hrašky pikantní se 250 ml vody na těstíčko • nakrájíme (nastrouháme) 200 g zeleniny • nakrájenou zeleninu vmícháme do těstíčka (hustota jako na lívance) • placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu
POMAZÁNKY • pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 50 ml vody • těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 min. • po vychladnutí našleháme s tukem 20 g na osobu (olej, máslo apod.) • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.
DRESINKY • základ dresinku připravíme jako u pomazánky. Použijeme však na 5 g Hrašky na 25 ml vody • po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.
ZAHUŠŤOVÁNÍ OMÁČEK, ŠŤÁV, GULÁŠŮ APOD. • pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 120 ml omácky • Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně. Hrašku i mouku je vždy potřeba vařit minimálně 20 minut • Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček
ZAHUŠTĚNÍ POLÉVEK – zeleninové, bramborové, gulášové (4 porce) • vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky (30 g) nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme • vaříme cca 20 minut
Náhrada vajec
VE SLANÝCH TĚSTECH (cca 30 g za jedno vejce = asi 1 polévková lžíce) • Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí. • Hrašku přidáváme do: – kynutého testa (knedlíky, slané pecivo) – bramborového testa (noky, knedlíky aj.)
V KARBANÁTCÍCH – zeleninových, sýrových apod. (4 porce – Hraška pikantní / jemná) • smícháme 250 g Hrašky s 300 g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu • z těsta tvarujeme karbanátky (můžeme obalit ve strouhance) • karbanátky smažíme v horkém oleji čipečeme na plechu v troubě
PŘI ZAPÉKÁNÍ – těstovin, brambor, zeleniny apod. • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka • můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem apod. • vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě
MOZEČEK, LEČO, ŠPENÁT APOD. • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše • přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát • promícháme a podle potřeby povaříme a dochutíme • chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením. Hraška na zahušťování - jemná CERIA 250g od výrobce Hraška v kategorii Potraviny | Koření a jejich směsi za skvělé ceny na e-shopu Alpik.cz
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku.
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru.
Narozdíl od Hrašky pikantní má snížené množství koření, soli a je zcela vynecháno chilli a česnek. Hraška jemná je proto vhodnější pro děti a některé diety.
ZDRAVĚJI NAHRADÍ:
KLASICKÝ TROJOBAL - v těstíčku obalíte vše jako v trojobalu
JÍŠKU - zahustíte polévku, omáčku
VEJCE - v karbanátkách, v těstech, při zapékání
Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Neobsahuje GMO.
Základní recepty
ŘÍZKY – zeleninové, sýrové, houbové atd. (4 porce) • smícháme 80 g Hrašky se 120 ml vody na těstíčko (hustoty řidší hořčice) • naporcujeme 300 g zeleniny • kousky zeleniny namáčíme v těstíčku • klademe je do rozpáleného oleje
PLACKY – zeleninové, sýrové, houbové aj. nebo jejich směsi (4 porce) • smícháme 140 g Hrašky pikantní se 250 ml vody na těstíčko • nakrájíme (nastrouháme) 200 g zeleniny • nakrájenou zeleninu vmícháme do těstíčka (hustota jako na lívance) • placky smažíme v horkém oleji nebo je pečeme v troubě na plechu
POMAZÁNKY • pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 50 ml vody • těstíčko rozmícháme s vodou a zvolna vaříme na hustou kaši 20 min. • po vychladnutí našleháme s tukem 20 g na osobu (olej, máslo apod.) • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme buď třený česnek, nastrouhaný křen anebo nakrájenou papriku, rajce, mrkev, celer apod.
DRESINKY • základ dresinku připravíme jako u pomazánky. Použijeme však na 5 g Hrašky na 25 ml vody • po vychladnutí našleháme s jogurtem nebo kyselou smetanou • dochutíme nakrájenou cibulí, kyselou okurkou a přidáme kopr, bylinky, česnek apod.
ZAHUŠŤOVÁNÍ OMÁČEK, ŠŤÁV, GULÁŠŮ APOD. • pro osobu použijeme 10 g Hrašky na cca 120 ml omácky • Hraškou můžeme nahradit mouku úplně nebo jen částečně. Hrašku i mouku je vždy potřeba vařit minimálně 20 minut • Hrašku lze používat k přípravě bešamelových omáček
ZAHUŠTĚNÍ POLÉVEK – zeleninové, bramborové, gulášové (4 porce) • vrchovatou polévkovou lžíci Hrašky (30 g) nasypeme do 1,5 litru vlažné polévky a zamícháme • vaříme cca 20 minut
Náhrada vajec
VE SLANÝCH TĚSTECH (cca 30 g za jedno vejce = asi 1 polévková lžíce) • Hrašku smícháme s moukou a těsto dále zpracováváme, jak jsme zvyklí. • Hrašku přidáváme do: – kynutého testa (knedlíky, slané pecivo) – bramborového testa (noky, knedlíky aj.)
V KARBANÁTCÍCH – zeleninových, sýrových apod. (4 porce – Hraška pikantní / jemná) • smícháme 250 g Hrašky s 300 g nastrouhané zeleniny a podle potřeby přidáme vodu • z těsta tvarujeme karbanátky (můžeme obalit ve strouhance) • karbanátky smažíme v horkém oleji čipečeme na plechu v troubě
PŘI ZAPÉKÁNÍ – těstovin, brambor, zeleniny apod. • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka • můžeme dochutit muškátovým oříškem, oregánem apod. • vzniklou omáčkou přelijeme zapékané jídlo a ještě dopečeme v troubě
MOZEČEK, LEČO, ŠPENÁT APOD. • Hrašku rozmícháme ve vodě, osolíme a povaříme 20 minut na mírném plameni, až vznikne kaše • přidáme uvařený květák nebo podušené papriky a rajčata nebo mražený špenát • promícháme a podle potřeby povaříme a dochutíme • chutnejší je, když Hrašku povaříme s osmahnutou cibulkou a Mahá kořením. Hraška na zahušťování - jemná CERIA 250g od výrobce Hraška v kategorii Potraviny | Koření a jejich směsi za skvělé ceny na e-shopu Alpik.cz
Parametry
Výrobce | Ceria |
Hmotnost | 250 g |