Alce Nero BIO Zeleninový granulovaný vývar v prášku, 120g Organický granulovaný zeleninový vývar Alce Nero je vyroben ze 7 druhů zeleniny pěstované na ekologických farmách. Neobsahuje kvasnice ani lepek a má nízký obsah tuku. Zeleninový vývar se doporučuje k přípravě lehkého vývaru nebo k obohacení chuti omáček, příloh, druhých chodů a rizot. Složení: Sůl, sušené brambory* (19,4 %), kukuřičná mouka*, sušená zelenina v různém poměru* (10,3 %) (cibule* (5 %), mrkev* (3,3 %), celer* (1 %), bazalka*... Celý popis

Koupit za 99 Kč

Popis

Alce Nero BIO Zeleninový granulovaný vývar v prášku, 120g
Organický granulovaný zeleninový vývar Alce Nero je vyroben ze 7 druhů zeleniny pěstované na ekologických farmách. Neobsahuje kvasnice ani lepek a má nízký obsah tuku. Zeleninový vývar se doporučuje k přípravě lehkého vývaru nebo k obohacení chuti omáček, příloh, druhých chodů a rizot.
Složení: Sůl, sušené brambory* (19,4 %), kukuřičná mouka*, sušená zelenina v různém poměru* (10,3 %) (cibule* (5 %), mrkev* (3,3 %), celer* (1 %), bazalka* (0,5 %), petržel* (0,4 %), rajčata* (0,1 %), třtinový cukr*, kurkuma*, muškátový oříšek*. 
*certifikované BIO (organické) složky

Nutriční hodnoty 
na 100 g výrobku:

Energie
722 kJ/172 kcal

Tuky
0,7 g

z toho nasycené mastné kyseliny
0,1 g

Sacharidy
36 g

z toho cukry
4,9 g

Vláknina
2,9 g

Bílkoviny
3,9 g

Sůl
53 g

Alergeny: Obsahuje celer, může obsahovat: mléko.
Obsah balení: 120 g
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah zdrojů páry.
Právní název: Organické rostlinné granulované koření - bez kvasnicového extraktu
Bio certifikát: CZ-BIO-002
Místo výroby: Via L. Da Vinci, 797 - 40060 - Villa Fontana di Medicina (BO) - Itálie

Tip na recept:
Mrkvový krém s královskou quinoou, kapustou a čočkou
Ingredience:

10 bio mrkví
2 bio šalotky
2 cm bio zázvoru
Špetka kurkumy
200 g bio suché čočky 
1 litr zeleninového granulovaného vývaru v prášku
250 g bio královské quinoy
50 g listů kapusty
Bio citronová šťáva
400 ml konzervovaného kokosového mléka
1 bio pomeranč
480 ml vody
Extra panenský olivový olej
1 kelímek (250 g) plnotučného jogurtu
80 g opražených solených mandlí
Sůl

Doba přípravy: 30 až 60 minut
Obtížnost příprav: střední
Postup přípravy:

Čočku namočte na 2 hodiny do vody.

Šalotky oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a opečte je v hrnci s trochou oleje, oloupaným, rozdrceným zázvorem a kurkumou. Přidejte kapku vody a na mírném plameni opékejte 4-5 minut. Mezitím oloupejte a nakrájejte mrkev.

K dušené šalotce přidejte mrkev a okapanou čočku. Podlijte vývarem a vařte na středně mírném plameni 20 minut.

Mezitím 15-20 minut vařte quinou ve 480 ml osolené vody. Po uvaření ji scedíme a ochutíme trochou oleje a soli.

Nadrobno nakrájené listy kapusty osmahněte na prudkém plameni s kapkou oleje, citronovou šťávou a špetkou soli přibližně 5 minut.

Mrkev a čočku rozmixujte ručním mixérem; přidejte kokosové mléko, pomerančovou šťávu a sůl podle chuti.

Krém rozdělte do 4 polévkových misek a do každé rozdělte lžíci jogurtu a lžíci quinoy, kapustu a mleté mandle.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Alce nero