Svatojánský chléb Plody rohovníku obecného získaly svůj název „svatojánský chléb“ podle pověsti, že díky nim přežil na poušti Jan Křtitel, který se jimi živil. Plody rohovníku – struky se pod názvem karob používají v potravinářství a ve Středomoří i ke krmení dobytka. Mají nasládlou chuť, neobsahují kofein ani jiné psychoaktivní látky a často se používají jako hypoalergenní náhrada mouky při bezlepkové dietě a ke kojenecké výživě. Slouží též jako náhrada kakaa v zákuscích a zmrzlinách. (Také... Celý popis
Koupit za 23 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Apetit - Svatojánský chléb 400g
Doprava:
106 Kč
Skladem
23 Kč
Koupit za 23 Kč
Apetit Svatojánský chléb 400g
Doprava:
65 Kč
Skladem
26 Kč
Koupit za 26 Kč
Apetit svatojánský chléb 400 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
28 Kč
Koupit za 28 Kč
Apetit - Svatojánský chléb 400g
Doprava:
49 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč
Apetit - Svatojánský chléb 400g
Doprava:
79 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Popis
Svatojánský chléb
Plody rohovníku obecného získaly svůj název „svatojánský chléb“ podle pověsti, že díky nim přežil na poušti Jan Křtitel, který se jimi živil.
Plody rohovníku – struky se pod názvem karob používají v potravinářství a ve Středomoří i ke krmení dobytka. Mají nasládlou chuť, neobsahují kofein ani jiné psychoaktivní látky a často se používají jako hypoalergenní náhrada mouky při bezlepkové dietě a ke kojenecké výživě.
Slouží též jako náhrada kakaa v zákuscích a zmrzlinách. (Také se mu říká čokoláda ze stromu.) Konzumuje se struk bez zrníček. Z plodů se taktéž izoluje karobová guma, která je povoleným přírodním potravinovým aditivem s číslem E 410.
Karob je zdrojem vitaminu B1, obsahuje bílkoviny, tuky, draslík, hořčík, železo, mangan, chrom, měď, nikl i vápník, kterého má třikrát víc než mléko.
Karob obsahuje řadu prospěšných látek.
-
Obsahuje vitamíny řady B, vitamíny A, D,
-
minerální látky – například vápník, hořčík, železo, mangan, fosfor, nikl,
-
je zdrojem aminokyselin: alaninu (pozitivní vliv na činnost nervové soustavy a svalů), prolinu (důležitý např. pro tvorbu kolagenu, regenerace chrupavky a vaziva) a valinu (esenciální aminokyselina, tělo si jí neumí vyrobit, má např. vliv na absorpci některých nervových přenašečů v mozku, je součástí elastinu, který je hlavní součástí vláken v tkáních),
-
obsahuje vlákninu.
Slouží jako doplňkové krmivo pro hlodavce, zpestřující krmnou dávku. V balení sušené nalámané plody rohovníku.
Hmotnost balení 120 g.
Zajistěte přístup k pitné vodě.
Plody rohovníku obecného získaly svůj název „svatojánský chléb“ podle pověsti, že díky nim přežil na poušti Jan Křtitel, který se jimi živil.
Plody rohovníku – struky se pod názvem karob používají v potravinářství a ve Středomoří i ke krmení dobytka. Mají nasládlou chuť, neobsahují kofein ani jiné psychoaktivní látky a často se používají jako hypoalergenní náhrada mouky při bezlepkové dietě a ke kojenecké výživě.
Slouží též jako náhrada kakaa v zákuscích a zmrzlinách. (Také se mu říká čokoláda ze stromu.) Konzumuje se struk bez zrníček. Z plodů se taktéž izoluje karobová guma, která je povoleným přírodním potravinovým aditivem s číslem E 410.
Karob je zdrojem vitaminu B1, obsahuje bílkoviny, tuky, draslík, hořčík, železo, mangan, chrom, měď, nikl i vápník, kterého má třikrát víc než mléko.
Karob obsahuje řadu prospěšných látek.
-
Obsahuje vitamíny řady B, vitamíny A, D,
-
minerální látky – například vápník, hořčík, železo, mangan, fosfor, nikl,
-
je zdrojem aminokyselin: alaninu (pozitivní vliv na činnost nervové soustavy a svalů), prolinu (důležitý např. pro tvorbu kolagenu, regenerace chrupavky a vaziva) a valinu (esenciální aminokyselina, tělo si jí neumí vyrobit, má např. vliv na absorpci některých nervových přenašečů v mozku, je součástí elastinu, který je hlavní součástí vláken v tkáních),
-
obsahuje vlákninu.
Slouží jako doplňkové krmivo pro hlodavce, zpestřující krmnou dávku. V balení sušené nalámané plody rohovníku.
Hmotnost balení 120 g.
Zajistěte přístup k pitné vodě.
Parametry
Výrobce | Apetit |
Hmotnost | 400 g |