Kaši bez vaření rozmíchejte v horkém sojovém, ovesném nebo rýžovém nápoji, popř. v horké vodě nebo mléce. Dochuťte medem, sirupem, skořicí, dle chuti přidejte ovoce nebo ořechy. Jáhlová kaše instantní Jáhlovou kaši si můžeš připravit podle svých vlastních představ. Je jen na tobě, čím si ji ochutíš či jak bude hustá. Ty si volíš, čím ji osladíš a jak sladká bude. Pár tipů pro její přípravu: kaši lze míchat s horkým mlékem, ořechovým mlékem (kokosové, mandlové, aj.), rostlinným mlékem, ale i s vodou... Celý popis

Koupit za 165 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kaši bez vaření rozmíchejte v horkém sojovém, ovesném nebo rýžovém nápoji, popř. v horké vodě nebo mléce. Dochuťte medem, sirupem, skořicí, dle chuti přidejte ovoce nebo ořechy.
Jáhlová kaše instantní
Jáhlovou kaši si můžeš připravit podle svých vlastních představ. Je jen na tobě, čím si ji ochutíš či jak bude hustá. Ty si volíš, čím ji osladíš a jak sladká bude. Pár tipů pro její přípravu:

kaši lze míchat s horkým mlékem, ořechovým mlékem (kokosové, mandlové, aj.), rostlinným mlékem, ale i s vodou a jogurtem
ke slazení není jen cukr, nabízí se med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale nasládlou chuť má i běžné mlékos kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené
hodit se může trocha koření, skořice je samozřejmostí, ale vyzkoušet lze třeba špetka hřebíčku a jinénesmíme zapomenout na oříšky a semínka
pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu či domácí zavařeninunezapomeň, že si hustou kaši můžeš připravit i „na slano“
pak se do ní hodí třeba nějaké zelené bylinky nebo česnek
kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní jáhlovou kaši

Co by tě mohlo zajímat o jáhlové kaši
Víš, že čeština je jeden z mála jazyků, který má zvláštní slovo pro oloupané semínko prosa a nazývá ho jáhly?
Proso je jedna z nejstarších kulturních plodin na světě. Tato obilnina pochází z Číny a východní Asie. Podobně jako pohanka byla významnou součástí jídelníčku našich předků a podobně jako ona se dnes opět na naše talíře vrací. Plody prosa jsou malé žluté kuličky (asi 1 mm), které se broušením loupou.
Jáhly jsou dobře stravitelné, ale výživné a syté
Mají příznivý poměr mezi množstvím bílkovin, sacharidů a tuků. Mají vysoký obsah vitamínů (A,B) a minerálů. Jsou doporučovány „západní i východní“ medicínou, a to jak pro děti, maminky, studenty či sportovce, tak jako součást stravy při některých onemocněních či rekonvalescenci. A samozřejmě jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky.
Složení: Loupané semeno prosaBalení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro baleníZemě původu: Česká republika
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 2020 g