Pstruh duhový, celá vykuchaná rybka, mražená a vakuově balená. V mrazáku pro svoji velikost nezabere mnoho místa. Mít pár kousků v zásobě ocení určitě mnoho milovníků ryb a kuchařů. Základní informace o produktu Celá vykuchaná ryba včetně hlavy a ploutví. Ryby jsou ručně kuchány a zbaveny vnitřností, připravené k okamžitému použití. Pstruh pochází z chovu v obci Pravíkov v Jižních Čechách, konkrétně se jedná o společnost Bio Fish s.r.o. Ryby jsou chovány v kontrolovaných vodních nádržích nebo... Celý popis
Koupit za 120 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Pstruh celý, kuchaný, mražený 300g | BOXXI
Doprava:
zdarma
Skladem
120 Kč
Koupit za 120 Kč
Popis
Pstruh duhový, celá vykuchaná rybka, mražená a vakuově balená. V mrazáku pro svoji velikost nezabere mnoho místa. Mít pár kousků v zásobě ocení určitě mnoho milovníků ryb a kuchařů.
Základní informace o produktu
Celá vykuchaná ryba včetně hlavy a ploutví. Ryby jsou ručně kuchány a zbaveny vnitřností, připravené k okamžitému použití.
Pstruh pochází z chovu v obci Pravíkov v Jižních Čechách, konkrétně se jedná o společnost Bio Fish s.r.o. Ryby jsou chovány v kontrolovaných vodních nádržích nebo rybnících s optimálními podmínkami pro růst a zdravotní stav, s důrazem na hygienické standardy a kvalitu. Použitá krmiva jsou schválena dle platné legislativy.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: cca 119 kcal (497 kJ)
- Bílkoviny: 20 g
- Tuky: cca 4 g (včetně omega-3 mastných kyselin)
- Sůl: 0 g
- Sacharidy: 0 g
O produktu
- Latinský název ryby: Oncorhychus mykiss
- Hmotnost celková: 300 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Chov
- Země odlovu/odchovu: Bio Fish s.r.o., Pravíkov 29, 394 70 Kamenice nad Lipou
- Země původu: Česká Republika
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.
Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení
Jsem vděčná, že Boxxi existuje, protože mám možnost si někde koupit rybu, u níž věřím, že je z udržitelného chovu, že bude i zdravotně nezávadná a naopak zdraví prospěšná. Jen se bojím, aby znovu nemuseli skončit. To by byla ohromná škoda. Takových obchodu s rybami, kterým záleží na ekologii je myslím málo. Hodně málo.
Skvělý tuňák, skvělý losos. Obojí šlo do sushi, část (tuňáka) do tataráku. Obě jídla úplně vynikající. A obsluha v obchodě? Perfektní, vstřícná, poradila jak rozmrazovat. Tak sem budu chodit; jsem rád, že takové obchody jsou. Velký palec nahoru.
Recepty
Tuňák s wasabi kaší
Zobrazit recept
Pečená treska s čočkovým salátem
Zobrazit recept
Pečený arktický losos se spicy asijskou omáčkou
Zobrazit recept
Základní informace o produktu
Celá vykuchaná ryba včetně hlavy a ploutví. Ryby jsou ručně kuchány a zbaveny vnitřností, připravené k okamžitému použití.
Pstruh pochází z chovu v obci Pravíkov v Jižních Čechách, konkrétně se jedná o společnost Bio Fish s.r.o. Ryby jsou chovány v kontrolovaných vodních nádržích nebo rybnících s optimálními podmínkami pro růst a zdravotní stav, s důrazem na hygienické standardy a kvalitu. Použitá krmiva jsou schválena dle platné legislativy.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: cca 119 kcal (497 kJ)
- Bílkoviny: 20 g
- Tuky: cca 4 g (včetně omega-3 mastných kyselin)
- Sůl: 0 g
- Sacharidy: 0 g
O produktu
- Latinský název ryby: Oncorhychus mykiss
- Hmotnost celková: 300 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Chov
- Země odlovu/odchovu: Bio Fish s.r.o., Pravíkov 29, 394 70 Kamenice nad Lipou
- Země původu: Česká Republika
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.
Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení
Jsem vděčná, že Boxxi existuje, protože mám možnost si někde koupit rybu, u níž věřím, že je z udržitelného chovu, že bude i zdravotně nezávadná a naopak zdraví prospěšná. Jen se bojím, aby znovu nemuseli skončit. To by byla ohromná škoda. Takových obchodu s rybami, kterým záleží na ekologii je myslím málo. Hodně málo.
Skvělý tuňák, skvělý losos. Obojí šlo do sushi, část (tuňáka) do tataráku. Obě jídla úplně vynikající. A obsluha v obchodě? Perfektní, vstřícná, poradila jak rozmrazovat. Tak sem budu chodit; jsem rád, že takové obchody jsou. Velký palec nahoru.
Recepty
Tuňák s wasabi kaší
Zobrazit recept
Pečená treska s čočkovým salátem
Zobrazit recept
Pečený arktický losos se spicy asijskou omáčkou
Zobrazit recept
Parametry
Výrobce | Esox |