Ne všichni mají to štěstí, aby si mohli dopřát sladké, kdykoli na něj dostanou chuť. Ať už kvůli hmotnosti, nebo kvůli problémům s hladinou cukru v krvi. Zatímco na váhový přírůstek je třeba dohlédnout, diabetici mají dnes naštěstí k dispozici různé alternativy. Jednou z nich je krystalická fruktóza neboli ovocný cukr. Nezapomeňte však, že sladivost je až o 30 % vyšší než u klasického řepného cukru, tak to s fruktózou příliš nepřežeňte. Výborně se hodí jak pro běžné slazení, tak pro pečení. Balení:... Celý popis
Koupit za 66 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Labeta Fruktóza (ovocný cukr) 500 g
Doprava:
49 Kč
66 Kč
Koupit za 66 Kč
Popis
Ne všichni mají to štěstí, aby si mohli dopřát sladké, kdykoli na něj dostanou chuť. Ať už kvůli hmotnosti, nebo kvůli problémům s hladinou cukru v krvi. Zatímco na váhový přírůstek je třeba dohlédnout, diabetici mají dnes naštěstí k dispozici různé alternativy. Jednou z nich je krystalická fruktóza neboli ovocný cukr. Nezapomeňte však, že sladivost je až o 30 % vyšší než u klasického řepného cukru, tak to s fruktózou příliš nepřežeňte. Výborně se hodí jak pro běžné slazení, tak pro pečení.
Balení:
500 g
Náš tip:
V naší nabídce naleznete také další ovocné cukry.
Jak používat:
DOPORUČENÍ Nahradíte-li při slazení potravin řepný cukr nebo glukózu fruktózou, dochází k menšímu nárustu hladiny glukózy v krvi. Fruktóza je monosacharid obsažený ve zralém ovoci. Krystalická fruktóza se může použít jako ostatní sladidla. Vzhledem k vyšší sladivosti je dávkování o 30 % nižší než u řepného cukru - sacharózy. Při použití do moučníků a pečiva dochází při pečení k rychlejší karamelizaci fruktózy (ztmavnutí), proto je nutné snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.
Výživové hodnoty:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1700 kJ/ 400 kcal
Tuky < 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 100 g
- z toho cukry 100 g
Bílkoviny < 0,5 g
Sůl < 0,01 g.
Balení:
500 g
Náš tip:
V naší nabídce naleznete také další ovocné cukry.
Jak používat:
DOPORUČENÍ Nahradíte-li při slazení potravin řepný cukr nebo glukózu fruktózou, dochází k menšímu nárustu hladiny glukózy v krvi. Fruktóza je monosacharid obsažený ve zralém ovoci. Krystalická fruktóza se může použít jako ostatní sladidla. Vzhledem k vyšší sladivosti je dávkování o 30 % nižší než u řepného cukru - sacharózy. Při použití do moučníků a pečiva dochází při pečení k rychlejší karamelizaci fruktózy (ztmavnutí), proto je nutné snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.
Výživové hodnoty:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1700 kJ/ 400 kcal
Tuky < 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 100 g
- z toho cukry 100 g
Bílkoviny < 0,5 g
Sůl < 0,01 g.
Parametry
Výrobce | Labeta |