Ovesné vločky jsou vhodné pro doplnění vlákniny do klasické krmné dávky. Jsou lehce stravitelné a obsahují vysoké množství bílkovin, nenasycených mastných surovin a také sacharidů. Zařazení má pozitivní vliv na udržení zdraví a dobré kondice, zejména psů v zátěži a zklidnění zažívání. Výborně chutnají zalité vývarem a se zeleninou. Vločky jsou v potravinářské kvalitě - mačkané a zbavené pluchy, a jde tak o čistou obilku. Charakteristika: Tepelně opracované zrno ovsa zbavené pluchy, s mechanicky... Celý popis
Koupit za 195 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Mlýn Hamr Ovesné vločky krmné 5 kg
Doprava:
69 Kč
Skladem
195 Kč
Koupit za 195 Kč
Popis
Ovesné vločky jsou vhodné pro doplnění vlákniny do klasické krmné dávky. Jsou lehce stravitelné a obsahují vysoké množství bílkovin, nenasycených mastných surovin a také sacharidů. Zařazení má pozitivní vliv na udržení zdraví a dobré kondice, zejména psů v zátěži a zklidnění zažívání. Výborně chutnají zalité vývarem a se zeleninou. Vločky jsou v potravinářské kvalitě - mačkané a zbavené pluchy, a jde tak o čistou obilku.
Charakteristika: Tepelně opracované zrno ovsa zbavené pluchy, s mechanicky narušenou strukturou. Hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu přes 90 °C ( krátkodobě až 130 °C ), poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne na vločku a dosuší. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti a tlaku vzniká nový finální produkt - vločka. Hydrotermické vločkování významně zvyšuje krmnou hodnotu zrna a předčí tak jiné způsoby úpravy zrnin. Zvyšuje stravitelnost nejen škrobu, ale i proteinů a tuků, které zrniny obsahují.
Analytické složky: škrob 52.8 %
Nutriční složení / Stopové prvky: železo 0,6 %, vápník 0,6 %, lecitin, alkaloid avenin - významný především pro koně ; vitamíny, provitamíny a chemicky definované látky s obdobnými účinky: vitamín B1, vitamín, B6, vitamín E.
Je to vysoce energetické krmivo - SEk 14,4 MJ, proto je nutné hlídat u koní krmné dávky podle stupně zátěže. Není vhodné podávat tento oves koním nemocným, nebo zotavujícím se z nemoci a koním, kteří nemají dostatek pohybu, pak může způsobit koliku, nebo černé močení.
Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:
- mechanická změna struktury zrna - vytvoření vločky.
- rozbití matrice proteinů obalujících škrobové zrna zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení.
- zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie - 50 až 80 procent - je v zrnu uložena ve formě škrobů. Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnost a rozsah trávení škrobu v zažívacím traktu zvířete.
Krmný návod:
Koně: cca 400-2000 g / den - dle úrovně zátěže a konstituce zvířete.
Skladujte v dobře uzavřených obalech, nejlépe papírový pytel. Pokud budou ovesné vločky v PVC obalu, pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku, při rychlých teplotních změnách. Pokud vám vločky napadnou moly, spotřebujte jej co nejdříve ( zvířatům to vůbec nevadí ).
Charakteristika: Tepelně opracované zrno ovsa zbavené pluchy, s mechanicky narušenou strukturou. Hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu přes 90 °C ( krátkodobě až 130 °C ), poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne na vločku a dosuší. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti a tlaku vzniká nový finální produkt - vločka. Hydrotermické vločkování významně zvyšuje krmnou hodnotu zrna a předčí tak jiné způsoby úpravy zrnin. Zvyšuje stravitelnost nejen škrobu, ale i proteinů a tuků, které zrniny obsahují.
Analytické složky: škrob 52.8 %
Nutriční složení / Stopové prvky: železo 0,6 %, vápník 0,6 %, lecitin, alkaloid avenin - významný především pro koně ; vitamíny, provitamíny a chemicky definované látky s obdobnými účinky: vitamín B1, vitamín, B6, vitamín E.
Je to vysoce energetické krmivo - SEk 14,4 MJ, proto je nutné hlídat u koní krmné dávky podle stupně zátěže. Není vhodné podávat tento oves koním nemocným, nebo zotavujícím se z nemoci a koním, kteří nemají dostatek pohybu, pak může způsobit koliku, nebo černé močení.
Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:
- mechanická změna struktury zrna - vytvoření vločky.
- rozbití matrice proteinů obalujících škrobové zrna zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení.
- zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie - 50 až 80 procent - je v zrnu uložena ve formě škrobů. Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnost a rozsah trávení škrobu v zažívacím traktu zvířete.
Krmný návod:
Koně: cca 400-2000 g / den - dle úrovně zátěže a konstituce zvířete.
Skladujte v dobře uzavřených obalech, nejlépe papírový pytel. Pokud budou ovesné vločky v PVC obalu, pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku, při rychlých teplotních změnách. Pokud vám vločky napadnou moly, spotřebujte jej co nejdříve ( zvířatům to vůbec nevadí ).
Parametry
| Výrobce | Mlýn Hamr |
| Hmotnost | 5 kg |