Japonská majonéza Kewpie Japonsko má speciální majonézu: Kewpie Na trhu začíná vynikat červenobílý kostkovaný plastový obal s ikonickým logem miminka. Nejde o další speciální produkt ztracený mezi nečitelnými etiketami na pultech asijského trhu. V čem je majonéza Kewpie jedinečná a o tolik lepší než konkurenční majonézy? Příběh Kewpie Kewpie byla založena v roce 1925. Jeho vynálezce Toichiro Nakashima se pokusil vylepšit siluetu Japonců. Použil tedy dvakrát více žloutku než jeho nejbližší konkurent.... Celý popis

Koupit za 146 Kč

Popis

Japonská majonéza Kewpie
Japonsko má speciální majonézu: Kewpie
Na trhu začíná vynikat červenobílý kostkovaný plastový obal s ikonickým logem miminka. Nejde o další speciální produkt ztracený mezi nečitelnými etiketami na pultech asijského trhu. V čem je majonéza Kewpie jedinečná a o tolik lepší než konkurenční majonézy?
Příběh Kewpie
Kewpie byla založena v roce 1925. Jeho vynálezce Toichiro Nakashima se pokusil vylepšit siluetu Japonců. Použil tedy dvakrát více žloutku než jeho nejbližší konkurent. Od té doby se Kewpie stalo nejoblíbenějším kořením v Japonsku a je standardem pro japonskou majonézu. Jeho popularitu v Asii nelze přeceňovat. Kewpie je k dostání téměř na každém stole v restauraci a lidé ho používají na všechno od salátových dresinků po zeleninové omáčky.
Jak se vyrábí majonéza Kewpie
Kewpie používá speciální stroj navržený tak, aby byla majonéza velmi měkká. Při emulgaci octa a oleje obvykle zůstávají velké částice (zejména při použití šlehače). Stroj spojuje částice dohromady a nutí, aby byly kapičky oleje velmi, velmi malé (2-4 mm / 1000), takže jsou krémovější než domácí majonéza.
Při porovnávání chutí se nezaznamenává pouze textura, Kewpie je chutnější a sladší než například Hellms. Japonská majonéza totiž místo celých vajec používá pouze žloutky, což jí dodává žlutou barvu a lahodnou chuť. Kewpie obsahuje 70 % rostlinného oleje a 30 % vajec, ocet a koření. Výsledek? Super hladká majonéza s jemnou a krémovou texturou. Jeho lehce nakyslá chuť dodává pokrmu extra hloubku, díky čemuž chutná vše kouzelně. Má jemnější závěr a o něco více sladkosti než americké nebo evropské majonézy (díky použití rýžového octa místo citronové šťávy nebo destilovaného octa). Vše bez přidaného cukru a soli.
Složení:
Rostlinný olej, vaječné žloutky, ocet, sůl, aminokyseliny, koření, extrakt z koření.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kewpie
Objem 500 ml