Bezvaječné sušené těstoviny ze semolinové mouky vřetenovitého tvaru. Nejčastěji se používají k řidším omáčkám. Název Fusilli pochází pravděpodobně z italského slova "fusile" což je archický výraz pro pušky, protože připomínají spirálovitě rýhovanou hlaveň pušky zevnitř. V moderní italštině také může slovo znamenat "malá vřetena". Těsto se připravuje ze dvou dílů semolinové mouky, jednoho dílu vody a špetky soli. Ručně se vyrábějí fusilli namotáváním těsta ve tvaru špagety nebo ploché nudle na tenkou... Celý popis
Koupit za 34 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fusilli 500g Divella
Doprava:
119 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Divella Fusilli 500g
Doprava:
99 Kč
Skladem
25 Kč
Koupit za 25 Kč
Divella Fusilli 0,5 kg
Doprava:
79 Kč
Skladem
25 Kč
Koupit za 25 Kč
Popis
Bezvaječné sušené těstoviny ze semolinové mouky vřetenovitého tvaru. Nejčastěji se používají k řidším omáčkám. Název Fusilli pochází pravděpodobně z italského slova "fusile" což je archický výraz pro pušky, protože připomínají spirálovitě rýhovanou hlaveň pušky zevnitř. V moderní italštině také může slovo znamenat "malá vřetena". Těsto se připravuje ze dvou dílů semolinové mouky, jednoho dílu vody a špetky soli. Ručně se vyrábějí fusilli namotáváním těsta ve tvaru špagety nebo ploché nudle na tenkou tyčku nebo špejli. Jako většina italských těstovin, jsou fusilli v italské kuchyni součástí primi piatti - tedy předkrmu dále jsou používány do sálátů nebo s omáčkou.
Parametry
Výrobce | Divella |
Hmotnost balení | 500 g |