Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Daňčí kýta má nezaměnitelnou chuť, a proto ji doporučujeme k rychlé úpravě na pánvi nebo vytvoření znamenitých omáček s příchutí lesa a koření. Vhodná na pečení, dušení, případně řízky nebo steaky. TIP NA RECEPT: DAŇČÍ KÝTA NA SMETANĚ Budete potřebovat:0,8 kg daňčí kýty200 g špeku nebo slaniny3 mrkve¼ celeru1 kořenová petržel2 cibule2 lžíce plnotučné hořčicešlehačka nebo smetanamáslobrusinky5–10 kuliček pepře5 kuliček nového koření5 kuliček jalovce3... Celý popis

Koupit za 1 035 Kč

Popis

Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Daňčí kýta má nezaměnitelnou chuť, a proto ji doporučujeme k rychlé úpravě na pánvi nebo vytvoření znamenitých omáček s příchutí lesa a koření.
Vhodná na pečení, dušení, případně řízky nebo steaky.
TIP NA RECEPT: DAŇČÍ KÝTA NA SMETANĚ
Budete potřebovat:0,8 kg daňčí kýty200 g špeku nebo slaniny3 mrkve¼ celeru1 kořenová petržel2 cibule2 lžíce plnotučné hořčicešlehačka nebo smetanamáslobrusinky5–10 kuliček pepře5 kuliček nového koření5 kuliček jalovce3 větší bobkové listycukrcitronocet

 

Postup přípravy: Daňčí kýtu očistíme (odblaníme). Špek pokrájíme na malé hranolky a maso jimi prošpikujeme. Kýtu můžeme i svázat potravinovou nití do tvaru válečku. Maso osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Až se zatáhne, vyjmeme je z hrnce a necháme odpočinout. Ve stejném hrnci dozlatova orestujeme kořenovou zeleninu se zbytkem špeku, kořením, trochou cukru a asi 4 plátky citronu bez pecek. Pozor, aby se cukr nepřipálil! Podlijeme vodou a dochutíme hořčicí.
Do vzniklého základu vložíme připravenou dančí kýtu. Maso dusíme doměkka asi 90 minut. Až je měkké, vyjmeme je a dáme do tepla. Omáčku propasírujeme skrz cedník. Dochutíme octem, cukrem a šlehačkou, pro zjemnění přidáme máslo.Podáváme s karlovarským, nebo houskovým knedlíkem. Na ozdobu a pro zpříjemnění chuti přidáme brusinky a šlehačku. Jídlo můžeme dozdobit jemně nakrájenou kořenovou zeleninou orestovanou na másle.

 

O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Šumavská Zvěřina