První sýr vznikl v roce 1845 a to úplnou náhodou. Místní sýrař neměl s tímto, tehdy ještě bílým, sýrem, velký úspěch a sýr mu začal plesnivět. On jej ale nevyhodil a rozhodl se, že ho sní sám. Pak mu ale zplesnivěl i žitný chléb a on přenesl plíseň z chleba jehlicí do sýru a čekal, co to udělá. Výsledek byl vynikající. Od té doby do sýru pravidelně se aplikuje plísňová kultura Penicillinum roqueforti a způsob výroby se neustále inovuje. Středně velké válce s velmi tenkou kůrou zrají 2 měsíce ve... Celý popis
Koupit za 63 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bleu D´Auvergne Sýr s modrou plísní 125g
Doprava:
zdarma
Skladem
63 Kč
Koupit za 63 Kč
Popis
První sýr vznikl v roce 1845 a to úplnou náhodou. Místní sýrař neměl s tímto, tehdy ještě bílým, sýrem, velký úspěch a sýr mu začal plesnivět. On jej ale nevyhodil a rozhodl se, že ho sní sám. Pak mu ale zplesnivěl i žitný chléb a on přenesl plíseň z chleba jehlicí do sýru a čekal, co to udělá. Výsledek byl vynikající. Od té doby do sýru pravidelně se aplikuje plísňová kultura Penicillinum roqueforti a způsob výroby se neustále inovuje. Středně velké válce s velmi tenkou kůrou zrají 2 měsíce ve vlhkých sklepech a propichuje se jehlicemi.
Parametry
Hmotnost | 125 |