První sýr vznikl v roce 1845 a to úplnou náhodou. Místní sýrař neměl s tímto, tehdy ještě bílým, sýrem, velký úspěch a sýr mu začal plesnivět. On jej ale nevyhodil a rozhodl se, že ho sní sám. Pak mu ale zplesnivěl i žitný chléb a on přenesl plíseň z chleba jehlicí do sýru a čekal, co to udělá. Výsledek byl vynikající. Od té doby do sýru pravidelně se aplikuje plísňová kultura Penicillinum roqueforti a způsob výroby se neustále inovuje. Středně velké válce s velmi tenkou kůrou zrají 2 měsíce ve... Celý popis

Koupit za 63 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

První sýr vznikl v roce 1845 a to úplnou náhodou. Místní sýrař neměl s tímto, tehdy ještě bílým, sýrem, velký úspěch a sýr mu začal plesnivět. On jej ale nevyhodil a rozhodl se, že ho sní sám. Pak mu ale zplesnivěl i žitný chléb a on přenesl plíseň z chleba jehlicí do sýru a čekal, co to udělá. Výsledek byl vynikající. Od té doby do sýru pravidelně se aplikuje plísňová kultura Penicillinum roqueforti a způsob výroby se neustále inovuje. Středně velké válce s velmi tenkou kůrou zrají 2 měsíce ve vlhkých sklepech a propichuje se jehlicemi.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 125