Černá sůl je také známá jako Kala Namak, těží se tradičními metodami v dolech v Pákistánu. Její unikátní černá barva je ovlivněna obsaženými sloučeninami síry. Je to koření s ostrým, charakteristickým sírovým aroma (po vařených vejcích). Po tepelné úpravě však získává zemité aroma. Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Černá sůl byla již známa ve starověku, kde byla považována za nesmírně cennou surovinu. . Černá sůl je v jídelníčku... Celý popis

Koupit za 25 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Černá sůl je také známá jako Kala Namak, těží se tradičními metodami v dolech v Pákistánu. Její unikátní černá barva je ovlivněna obsaženými sloučeninami síry. Je to koření s ostrým, charakteristickým sírovým aroma (po vařených vejcích). Po tepelné úpravě však získává zemité aroma. Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Černá sůl byla již známa ve starověku, kde byla považována za nesmírně cennou surovinu.
.

Černá sůl je v jídelníčku nenahraditelná, jedná se o 100% přírodní, nerafinovanou sůl. Černá sůl je zajímavá i z pohledu Ajurvédy – používá se zejména v letním období pro svůj ochlazující účinek. Právě aroma černé soli se skvěle hodí k pokrmům indické, veganské či vegetariánské kuchyně. Je ideální jako přísada pro vaření, tak i pro ochucení jídel, pro dochucení omáček, chutney či polévek.
HIMALÁJSKÁ JEDLÁ SŮL KAMENNÁ
Složení: 100 % sůl himalájská černá, jemná
Země původu: Pákistán
Skladujte v těsně uzavřeném obalu v suchu.

%MCEPASTEBIN%
Zobrazit více

Parametry

Výrobce 4Slim