Kakaový prášek z čistých peruánských bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů a zdravých tuků. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů. Vlastnosti: - Přírodní zdroj minerálů a tuků - Nealkalizováno - Odrůda Criollo Výhody nealkalizovaného kakaa BIO kakaoz Peru je nealkalizované... Celý popis

Koupit za 299 Kč

Popis

Kakaový prášek z čistých peruánských bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů a zdravých tuků. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.

Vlastnosti:

- Přírodní zdroj minerálů a tuků

- Nealkalizováno

- Odrůda Criollo

Výhody nealkalizovaného kakaa
BIO kakaoz Peru je nealkalizované a jako takové má světlejší hnědou barvu. Obsahuje vysoké množství flavonoidů, které pomáhají v boji proti volným radikálům. Uchovává si více přírodních živin, včetně antioxidantů a minerálů, než alkalizované varianty, které mohou mít ztrátu některých prospěšných látek během zpracování. Navíc si zachovává svou originální chuť a aroma, které je bohatší a intenzivnější, což dává možnost využít ho v různých receptech s přirozenou sladkostí a chuťovými nuancemi.

Odrůda Criollo
Odrůda kakaa Criollo je považována za královnu mezi kakaovými boby díky své výjimečné kvalitě a jedinečné chuti. Je známá pro své jemné a komplexní chuťové profily, které zahrnují ovocné a květinové tóny. Ačkoliv představuje pouze malý podíl celosvětové produkce kakaa, její rarity a náročnost na pěstování z ní dělají skutečný poklad pro všechny milovníky kvalitního kakaa.

Ne všechno čemu se říká kakao, je kakao
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Pěstuje se v ideálních podmínkách tropického klimatu, které umožňuje kakaovníku (Theobroma cacao) dosáhnout vynikající kvality. Tato oblast je proslulá svými tradičními metodami pěstování, které zahrnují organické techniky a udržitelné zemědělství, což přispívá k ochraně životního prostředí a místních ekosystémů.

Použití:
Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2-3 polévkové lžíce kakaa s klasickým kravským nebo rostlinným mlékem. V případě potřeby můžete přidat i adaptogeny jako je maca, ashwagandha nebo lékořice. Kakao můžete přidat také do proteinu, dezertů nebo pečení.

Balení: 500 g

Výživové údaje
na 100g

Energetická hodnota
1971 kJ / 471 kcal

Tuky
21 g

- z toho nasycené mastné kyseliny
12,5 g

Sacharidy
46,75 g

- z toho cukry
0,5 g

Vláknina
32,5 g

Bílkoviny
23,8 g

Sodík
28 mg

Vápník
124,10 mg

Železo
12 mg

Draslík
1,360 mg

Skladování:
Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Složení:
100% Theobroma kakao prášek, odrůda Criollo*. *produkt z ekologického zemědělství.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce BrainMax Pure
Hmotnost 500 g