Kakaový prášek z čistých peruánských bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů a zdravých tuků. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů. Vlastnosti: - Přírodní zdroj minerálů a tuků - Nealkalizováno - Odrůda Criollo Výhody nealkalizovaného kakaa BIO kakaoz Peru je nealkalizované... Celý popis
Koupit za 299 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
BrainMax Pure Super kakao z Peru, BIO Hmotnost: 500 g
Doprava:
69 Kč
299 Kč
Koupit za 299 Kč
BrainMax Pure Super kakao z Peru, BIO, 500 g
Doprava:
60 Kč
Skladem
299 Kč
Koupit za 299 Kč
BrainMax Pure Super kakao z Peru, BIO Hmotnost: 500 g Nealkalizované BIO kakao z Peru
Doprava:
40 Kč
Skladem
299 Kč
Koupit za 299 Kč
BrainMax Pure Super kakao z Peru BIO, 500 g
Doprava:
69 Kč
299 Kč
Koupit za 299 Kč
Popis
Kakaový prášek z čistých peruánských bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů a zdravých tuků. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.
Vlastnosti:
- Přírodní zdroj minerálů a tuků
- Nealkalizováno
- Odrůda Criollo
Výhody nealkalizovaného kakaa
BIO kakaoz Peru je nealkalizované a jako takové má světlejší hnědou barvu. Obsahuje vysoké množství flavonoidů, které pomáhají v boji proti volným radikálům. Uchovává si více přírodních živin, včetně antioxidantů a minerálů, než alkalizované varianty, které mohou mít ztrátu některých prospěšných látek během zpracování. Navíc si zachovává svou originální chuť a aroma, které je bohatší a intenzivnější, což dává možnost využít ho v různých receptech s přirozenou sladkostí a chuťovými nuancemi.
Odrůda Criollo
Odrůda kakaa Criollo je považována za královnu mezi kakaovými boby díky své výjimečné kvalitě a jedinečné chuti. Je známá pro své jemné a komplexní chuťové profily, které zahrnují ovocné a květinové tóny. Ačkoliv představuje pouze malý podíl celosvětové produkce kakaa, její rarity a náročnost na pěstování z ní dělají skutečný poklad pro všechny milovníky kvalitního kakaa.
Ne všechno čemu se říká kakao, je kakao
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Pěstuje se v ideálních podmínkách tropického klimatu, které umožňuje kakaovníku (Theobroma cacao) dosáhnout vynikající kvality. Tato oblast je proslulá svými tradičními metodami pěstování, které zahrnují organické techniky a udržitelné zemědělství, což přispívá k ochraně životního prostředí a místních ekosystémů.
Použití:
Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2-3 polévkové lžíce kakaa s klasickým kravským nebo rostlinným mlékem. V případě potřeby můžete přidat i adaptogeny jako je maca, ashwagandha nebo lékořice. Kakao můžete přidat také do proteinu, dezertů nebo pečení.
Balení: 500 g
Výživové údaje
na 100g
Energetická hodnota
1971 kJ / 471 kcal
Tuky
21 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
12,5 g
Sacharidy
46,75 g
- z toho cukry
0,5 g
Vláknina
32,5 g
Bílkoviny
23,8 g
Sodík
28 mg
Vápník
124,10 mg
Železo
12 mg
Draslík
1,360 mg
Skladování:
Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Složení:
100% Theobroma kakao prášek, odrůda Criollo*. *produkt z ekologického zemědělství.
Vlastnosti:
- Přírodní zdroj minerálů a tuků
- Nealkalizováno
- Odrůda Criollo
Výhody nealkalizovaného kakaa
BIO kakaoz Peru je nealkalizované a jako takové má světlejší hnědou barvu. Obsahuje vysoké množství flavonoidů, které pomáhají v boji proti volným radikálům. Uchovává si více přírodních živin, včetně antioxidantů a minerálů, než alkalizované varianty, které mohou mít ztrátu některých prospěšných látek během zpracování. Navíc si zachovává svou originální chuť a aroma, které je bohatší a intenzivnější, což dává možnost využít ho v různých receptech s přirozenou sladkostí a chuťovými nuancemi.
Odrůda Criollo
Odrůda kakaa Criollo je považována za královnu mezi kakaovými boby díky své výjimečné kvalitě a jedinečné chuti. Je známá pro své jemné a komplexní chuťové profily, které zahrnují ovocné a květinové tóny. Ačkoliv představuje pouze malý podíl celosvětové produkce kakaa, její rarity a náročnost na pěstování z ní dělají skutečný poklad pro všechny milovníky kvalitního kakaa.
Ne všechno čemu se říká kakao, je kakao
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Pěstuje se v ideálních podmínkách tropického klimatu, které umožňuje kakaovníku (Theobroma cacao) dosáhnout vynikající kvality. Tato oblast je proslulá svými tradičními metodami pěstování, které zahrnují organické techniky a udržitelné zemědělství, což přispívá k ochraně životního prostředí a místních ekosystémů.
Použití:
Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2-3 polévkové lžíce kakaa s klasickým kravským nebo rostlinným mlékem. V případě potřeby můžete přidat i adaptogeny jako je maca, ashwagandha nebo lékořice. Kakao můžete přidat také do proteinu, dezertů nebo pečení.
Balení: 500 g
Výživové údaje
na 100g
Energetická hodnota
1971 kJ / 471 kcal
Tuky
21 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
12,5 g
Sacharidy
46,75 g
- z toho cukry
0,5 g
Vláknina
32,5 g
Bílkoviny
23,8 g
Sodík
28 mg
Vápník
124,10 mg
Železo
12 mg
Draslík
1,360 mg
Skladování:
Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Složení:
100% Theobroma kakao prášek, odrůda Criollo*. *produkt z ekologického zemědělství.
Parametry
Výrobce | BrainMax Pure |
Hmotnost | 500 g |