Houževnatec jedlý - Shitake Shitake je po žampionech nejpěstovanější houbou a je považována za velkou lahůdku. A nejen v Asii je oblíbená pro vynikající chuť a výrazné aroma. Shitake je ale také cennou potravinou – obsahuje řadu živin, má v sobě esenciální aminokyseliny, minerály i vitamíny a přisuzuje se jí řada zdraví prospěšných účinků. A díky obsahu bílkovin a konzistenci podobné masu je velmi oblíbená u veganů a vegetariánů jako náhrada za maso. Jednou shitake poduste a přidejte do zeleninového... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Houževnatec jedlý - Shitake
Shitake je po žampionech nejpěstovanější houbou a je považována za velkou lahůdku. A nejen v Asii je oblíbená pro vynikající chuť a výrazné aroma. Shitake je ale také cennou potravinou – obsahuje řadu živin, má v sobě esenciální aminokyseliny, minerály i vitamíny a přisuzuje se jí řada zdraví prospěšných účinků. A díky obsahu bílkovin a konzistenci podobné masu je velmi oblíbená u veganů a vegetariánů jako náhrada za maso.
Jednou shitake poduste a přidejte do zeleninového salátu, zvláště je vynikající v kombinaci s rajčaty, hlávkovým salátem nebo zelím. Podruhé je třeba obalte a osmažte. V létě si zas připravte směs oleje, česneku, citrónové šťávy a soli, potřete směsí shitake a hurá s nimi na gril, s přáteli se budete olizovat až za ušima.
Nakombinujte shitake s různou zeleninou, tofu, sójou, ale i s masem. Přidat shitake můžete i do polévek, skvěle doplní i těstoviny, rýži či bulgur. Nebo z shitake uvařte lahodnou omáčku, která bude vynikající jak k masu, tak i k sóji.
Použití
Důkladně omyjeme a namočíme do studené vody cca na 1 hodinu. Před dalším použitím necháme 10 minut přejít varem při teplotě 90°C. Přidáváme do zeleninových salátů, polévek, omáček a k masu.
Složení
Houževnatec jedlý (Lentinus edodes), konzervant: oxid siřičitý
Výživové údaje na 100 g
Energie
1059 kJ / 264 kcal
Tuky
2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,8 g
Sacharidy
23,0 g
z toho cukry
Shitake je po žampionech nejpěstovanější houbou a je považována za velkou lahůdku. A nejen v Asii je oblíbená pro vynikající chuť a výrazné aroma. Shitake je ale také cennou potravinou – obsahuje řadu živin, má v sobě esenciální aminokyseliny, minerály i vitamíny a přisuzuje se jí řada zdraví prospěšných účinků. A díky obsahu bílkovin a konzistenci podobné masu je velmi oblíbená u veganů a vegetariánů jako náhrada za maso.
Jednou shitake poduste a přidejte do zeleninového salátu, zvláště je vynikající v kombinaci s rajčaty, hlávkovým salátem nebo zelím. Podruhé je třeba obalte a osmažte. V létě si zas připravte směs oleje, česneku, citrónové šťávy a soli, potřete směsí shitake a hurá s nimi na gril, s přáteli se budete olizovat až za ušima.
Nakombinujte shitake s různou zeleninou, tofu, sójou, ale i s masem. Přidat shitake můžete i do polévek, skvěle doplní i těstoviny, rýži či bulgur. Nebo z shitake uvařte lahodnou omáčku, která bude vynikající jak k masu, tak i k sóji.
Použití
Důkladně omyjeme a namočíme do studené vody cca na 1 hodinu. Před dalším použitím necháme 10 minut přejít varem při teplotě 90°C. Přidáváme do zeleninových salátů, polévek, omáček a k masu.
Složení
Houževnatec jedlý (Lentinus edodes), konzervant: oxid siřičitý
Výživové údaje na 100 g
Energie
1059 kJ / 264 kcal
Tuky
2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,8 g
Sacharidy
23,0 g
z toho cukry
Parametry
Výrobce | Vital Country |