Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.Formát A5, 860 stran, pevná šitá vazba. 3. rozšířené vydání, vyšlo 6.2.2025V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin... Celý popis

Koupit za 1 854 Kč

Popis

Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.Formát A5, 860 stran, pevná šitá vazba. 3. rozšířené vydání, vyšlo 6.2.2025V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny.Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory je doplněn stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i dva rejstříky.
Zobrazit více

Parametry

Rok vydání 2023
Nakladatelství Ing.Vaclav Sedivy
Autor Václav Šedivý
Počet stran 751
Výrobce Ing.Vaclav Sedivy
Vazba Pevná
Jazyk české
Váha 1250 gramů
ISBN 978-80-86659-68-8
Zobrazit více parametrů