Tekutý dým je skvělým pomocníkem pro každého kuchaře – profesionála i domácího nadšence. Využívá se k dochucení masa, ryb, omáček, koktejlů i zeleniny a dodává pokrmům typické uzené aroma a chuť, aniž by bylo nutné používat klasickou udírnu. Je vhodný k použití nejen při marinování, ale i jako dochucovadlo např. do BBQ omáček, vinaigrettů, salátových dresinků nebo dokonce sladkostí. Výborně se hodí i pro vegetariánskou kuchyni – například k vytvoření uzeného „vege slaniny“ z lilku nebo hub. Způsoby... Celý popis
Koupit za 694 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Tekutý dým je skvělým pomocníkem pro každého kuchaře – profesionála i domácího nadšence. Využívá se k dochucení masa, ryb, omáček, koktejlů i zeleniny a dodává pokrmům typické uzené aroma a chuť, aniž by bylo nutné používat klasickou udírnu.
Je vhodný k použití nejen při marinování, ale i jako dochucovadlo např. do BBQ omáček, vinaigrettů, salátových dresinků nebo dokonce sladkostí. Výborně se hodí i pro vegetariánskou kuchyni – například k vytvoření uzeného „vege slaniny“ z lilku nebo hub.
Způsoby použití: – Do marinád a solného nálevu: 100–150 ml na 10 litrů marinády – Nanášení štětcem přímo na maso nebo ryby před tepelnou úpravou – Do solného nálevu pro bůček nebo střívka: 1 litr na 60–80 litrů nálevu – Při injektáži: přidat 1–2 % tekutého dýmu do solného roztoku
Výhody: – Dodává intenzivní uzenou chuť bez nutnosti uzení – Zachovává šťavnatost masa, propouští aroma – Univerzální použití pro maso, ryby, omáčky, saláty i drinky – Ideální pro vegetariány – uzené tóny bez masa – Neobsahuje syntetická barviva – Má antioxidační a bakteriostatické vlastnosti
Složení: přírodní aroma dřevěného kouře na bázi kvalitní pitné vody, produkty spalování ořechových štěpek Výroba: procesem suché destilace dřeva (pyrolýzy) – bez škodlivých složek Skladování: v chladu (5–25 °C), mražení neškodí, ale může způsobit rozvrstvení Bezpečnost: při požití vyvolejte zvracení a vyhledejte lékaře; při kontaktu s očima vypláchněte vodou
Je vhodný k použití nejen při marinování, ale i jako dochucovadlo např. do BBQ omáček, vinaigrettů, salátových dresinků nebo dokonce sladkostí. Výborně se hodí i pro vegetariánskou kuchyni – například k vytvoření uzeného „vege slaniny“ z lilku nebo hub.
Způsoby použití: – Do marinád a solného nálevu: 100–150 ml na 10 litrů marinády – Nanášení štětcem přímo na maso nebo ryby před tepelnou úpravou – Do solného nálevu pro bůček nebo střívka: 1 litr na 60–80 litrů nálevu – Při injektáži: přidat 1–2 % tekutého dýmu do solného roztoku
Výhody: – Dodává intenzivní uzenou chuť bez nutnosti uzení – Zachovává šťavnatost masa, propouští aroma – Univerzální použití pro maso, ryby, omáčky, saláty i drinky – Ideální pro vegetariány – uzené tóny bez masa – Neobsahuje syntetická barviva – Má antioxidační a bakteriostatické vlastnosti
Složení: přírodní aroma dřevěného kouře na bázi kvalitní pitné vody, produkty spalování ořechových štěpek Výroba: procesem suché destilace dřeva (pyrolýzy) – bez škodlivých složek Skladování: v chladu (5–25 °C), mražení neškodí, ale může způsobit rozvrstvení Bezpečnost: při požití vyvolejte zvracení a vyhledejte lékaře; při kontaktu s očima vypláchněte vodou
Parametry
| Výrobce | Jelux |