Příprava: 1 šálek rýže a 1 1/4 šálku vody (množství pro dvě osoby) umístěte do hrnce a pomalu přivedte k varu pod pokličkou, vařte cca (5 minut). Snižte teplotu a rýži promíchejte, poté ji znovu zakryjte a povařte dalších 10 minut. Poté vyjměte rýži a nechte ji 10 minut odpočívat. Množství vody přidávejte dle potřeby. Více vody na měkčí rýži, méně vody a získejte svěží rýži. Tipy: - příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé... Celý popis
Koupit za 138 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Qrice Q Rice lepkavá rýže černá 1 kg
Doprava:
69 Kč
Skladem
138 Kč
Koupit za 138 Kč
Popis
Příprava: 1 šálek rýže a 1 1/4 šálku vody (množství pro dvě osoby) umístěte do hrnce a pomalu přivedte k varu pod pokličkou, vařte cca (5 minut). Snižte teplotu a rýži promíchejte, poté ji znovu zakryjte a povařte dalších 10 minut. Poté vyjměte rýži a nechte ji 10 minut odpočívat. Množství vody přidávejte dle potřeby. Více vody na měkčí rýži, méně vody a získejte svěží rýži.
Tipy:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé dejte méně než bílé
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- dekorace - rýže má zajímavé zbarvení a v Asii se běžně využívá pro dekorování
- exotická snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, vmíchejte do rýže med, vanilku, nechte odstát pět minut, poté přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem
Tipy:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům, smíchejte ji s bílou rýží, černé dejte méně než bílé
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje, černou rýži vždy míchejte s bílou, černé dejte méně než bílé
- dekorace - rýže má zajímavé zbarvení a v Asii se běžně využívá pro dekorování
- exotická snídaně - rýži uvařte ve vodě se skořicí a zázvorem, až se voda vstřebá, vmíchejte do rýže med, vanilku, nechte odstát pět minut, poté přidejte oblíbené ovoce a ořechy a zalijte kokosovým mlékem
Parametry
| Výrobce | Q-rice |