Rumový destilát (kvůli aditivům to není rum) Ragan je „haute couture“, tedy třtinový destilát pocházející z jihozápadní části ostrova Mauricius. Vyrábí se ručně podle rodinné receptury a proto, že od začátku chtěl jít cestou malých šarží, aby mohl do receptury zahrnout i výrobní procesy, které jsou nerealizovatelné při masové produkci. Receptura staví na přírodních surovinách. Základem je melasa z třtiny rostoucí na jihozápadě ostrova Mauricius, konkrétně v oblasti Black River. Samotná kolonová... Celý popis
Koupit za 2 099 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
98 %
Haute Couture De Ragan 40% 0,7l (holá láhev)
Doprava:
119 Kč
Skladem
2 099 Kč
Koupit za 2 099 Kč
90 %
Haute Couture De Ragan 40% 0,7l (holá láhev)
Doprava:
89 Kč
Skladem
2 087 Kč
Koupit za 2 087 Kč
100 %
Ragan 40% 0,7L (holá láhev)
Doprava:
133 Kč
Skladem
1 916 Kč
Koupit za 1 916 Kč
Popis
Rumový destilát (kvůli aditivům to není rum) Ragan je „haute couture“, tedy třtinový destilát pocházející z jihozápadní části ostrova Mauricius. Vyrábí se ručně podle rodinné receptury a proto, že od začátku chtěl jít cestou malých šarží, aby mohl do receptury zahrnout i výrobní procesy, které jsou nerealizovatelné při masové produkci. Receptura staví na přírodních surovinách.
Základem je melasa z třtiny rostoucí na jihozápadě ostrova Mauricius, konkrétně v oblasti Black River. Samotná kolonová destilace v destilerii Medine probíhá na třikrát a po ní následuje tří až čtyřměsíční zrání ve francouzských dubových sudech po červeném víně z Jihoafrické republiky.
Destilát se poté blenduje, což trvá kolem dvou týdnů. Až to je moment, kdy se z rumů stává rumový destilát. Jiří Ragan je vždy osobně přítomen a přiváží některé ingredience, které se pak v rumu macerují a rum dochucují. Do destilátu se mimo jiné (většinu z ingrediencí nechtěl prozradit), přidává i karamel pocházející z francouzské oblasti Cognac a vanilka z Madagaskaru. A je to právě voda, která tvoří důležitou součást výsledného nápoje a kultivuje jeho chuť, upravená přírodní filtrací.
Základem je melasa z třtiny rostoucí na jihozápadě ostrova Mauricius, konkrétně v oblasti Black River. Samotná kolonová destilace v destilerii Medine probíhá na třikrát a po ní následuje tří až čtyřměsíční zrání ve francouzských dubových sudech po červeném víně z Jihoafrické republiky.
Destilát se poté blenduje, což trvá kolem dvou týdnů. Až to je moment, kdy se z rumů stává rumový destilát. Jiří Ragan je vždy osobně přítomen a přiváží některé ingredience, které se pak v rumu macerují a rum dochucují. Do destilátu se mimo jiné (většinu z ingrediencí nechtěl prozradit), přidává i karamel pocházející z francouzské oblasti Cognac a vanilka z Madagaskaru. A je to právě voda, která tvoří důležitou součást výsledného nápoje a kultivuje jeho chuť, upravená přírodní filtrací.
Parametry
| Výrobce | Ragan |
| Alkohol | 40 % |
| Objem | 0.7 l |
| Původ | Mauritius |
| Varianta | holá láhev |