Starofrancouzská hořčice je vyráběna řemeslně podle originální trapistické receptury mnichů z kláštera Nový Dvůr. Tradičně se každý klášter řádu musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Starofrancouzská hořčice je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici zvané „Moutarde à l'ancienne“, což lze přeložit jako „Hořčice postarou“. Tato hořčice je vyráběna z vybraného hořčičného semínka řemeslně a v malém objemu. Semínko je nejprve... Celý popis

Koupit za 121 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Starofrancouzská hořčice je vyráběna řemeslně podle originální trapistické receptury mnichů z kláštera Nový Dvůr. Tradičně se každý klášter řádu musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Starofrancouzská hořčice je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici zvané „Moutarde à l'ancienne“, což lze přeložit jako „Hořčice postarou“. Tato hořčice je vyráběna z vybraného hořčičného semínka řemeslně a v malém objemu. Semínko je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Potom je rozdrceno na mlýnském kameni a provoněno medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněná do sklenic, kde během několika týdnů zrání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
POUŽITÍ: Tato hořčice je výborná pro stolní použití. Výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít také pro přípravu pomazánek, omáček a dresinků a marinování masa či zeleniny. Obyčejný chléb s máslem a starofrancouzskou hořčicí je skutečná lahůdka!
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Labora