SKOŘICE MLETÁ Skořice je aromatická kůra, která se nachází na stálezelených stromech nebo keřích skořicovníků. Z produkčního hlediska je nejdůležitější skořicovník ceylonský a čínský. Ze stromu se využívá hlavně vnitřní sušená část kůry, která je bohatá na silice. Z listů, větví a květů se získává skořicový olej. Má příjemnou vůni a kořenně nasládlou chuť. Skořice napomáhá krevnímu oběhu, zlepšuje a podporuje trávení a chuť k jídlu. Její využití není jenom v potravinářství, ale i ve farmacii, kosmetice... Celý popis

Koupit za 164 Kč

Popis

SKOŘICE MLETÁ Skořice je aromatická kůra, která se nachází na stálezelených stromech nebo keřích skořicovníků. Z produkčního hlediska je nejdůležitější skořicovník ceylonský a čínský. Ze stromu se využívá hlavně vnitřní sušená část kůry, která je bohatá na silice. Z listů, větví a květů se získává skořicový olej. Má příjemnou vůni a kořenně nasládlou chuť. Skořice napomáhá krevnímu oběhu, zlepšuje a podporuje trávení a chuť k jídlu. Její využití není jenom v potravinářství, ale i ve farmacii, kosmetice a dalších odvětvích. Skořice se převážně používá do sladkých pokrmů jako je příprava dezertů, moučníků či závinů. Skvěle však ochutí i kompoty, pudinky, svařené víno a punče. Pokud si na snídani chystáte ovesné kaše, müsli nebo granolu určitě si je špetkou skořice posypte. Přidat ji můžete i do kávy, čaje nebo koktejlu. Skořice se využívá i do slaných pokrmů, a to hlavně v čínské či indické kuchyni. Koření balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva. Nevíte, co byste si mohli z daného koření připravit? Nechte se inspirovat našimi recepty v magazínu. Země původu: Vietnam Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech Hmotnost: 420 gVýrobce: IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02 Vyrobeno: Česká republika
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nature line
Bezlepkové ano