Jiné, ale pořád stejné Ruční práce, německá ocel a (ne)skutečně ostrá čepel. Nože se tak od sebe liší jediným – tvarem a velikostí. Tak, aby vám v kuchyni při vaření nic nechybělo. - S univerzálním nožem Damano® Utility D-B35 dosáhnete precizních řezů i na malé ploše. Hodí se zejména na ovoce a zeleninu. - Díky velké čepely šéfkuchařského nože Damano® Chef D-B35 jednoduše naporcujete maso nebo nakrouháte zelí. - O krájení pečiva bez drobení a pomačkání se postará Damano® Bread D-B35. - Jednoduše... Celý popis
Koupit za 3 120 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Jiné, ale pořád stejné
Ruční práce, německá ocel a (ne)skutečně ostrá čepel. Nože se tak od sebe liší jediným – tvarem a velikostí. Tak, aby vám v kuchyni při vaření nic nechybělo.
- S univerzálním nožem Damano® Utility D-B35 dosáhnete precizních řezů i na malé ploše. Hodí se zejména na ovoce a zeleninu.
- Díky velké čepely šéfkuchařského nože Damano® Chef D-B35 jednoduše naporcujete maso nebo nakrouháte zelí.
- O krájení pečiva bez drobení a pomačkání se postará Damano® Bread D-B35.
- Jednoduše nakrájíte tenké plátky masa s filetovacím nožem Damano® Carving D-B35.
- Nejmenším v celé sadě je pak Damano® Paring D-B35 určený na precizní vyřezávání a loupání ovoce a zeleniny.
- Posledním nožem je pak Damano® Santoku D-B35. S jeho zaoblenou špičkou a robustní čepelí jednoduše nadrtíte, očistíte a nakrájíte cokoliv. S minimálním úsilí.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo®, kde pro nás nože vyrábějí, moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Rukojeť ze santalového dřeva perfektně padne do ruky. A navíc je v podstatě bezúdržbová. Santal je totiž tvrdý, nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Zároveň je ale dostatečně poddajný a v rukách zkušených řezbářů se dá lehce tvarovat.
… a taky německé oceli
Materiál ostří je alfou a omegou. Právě proto v manufaktuře sáhli po nerezové solingenské oceli. Najdeme ji nejen v kuchyních šéfkuchařů, ale také na operačních sálech. A to už je nějaká záruka kvality.
Na její dokonale hladký povrch se nic nelepí a každý řez je tak ostrý. Precizní. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže něco vydrží.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Porovnání nožů
Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen jejich tvar, velikost a celková hmotnost.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Chef D-B35 (8")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
177 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž DAMANO® Santoku D-B35 (7")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
171 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® D-Bread B35 (8")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
165 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Utility D-B35 (5")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
91 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Paring D-B35 (3,5")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
83 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Filetovací nůž DAMANO® Carving D-B35 (8")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
149 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nože DAMANO® D-B35 si zaslouží pořádný obal. Každý nůž vám tak přijde v originální dárkové krabičce. Spolu s ni dostanete i certifikát potvrzující jejich pravost a kvalitu. Pokud sadu pořizujete jako dárek, doporučujeme k nim přihodit stojan z akáciového dřeva.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití je rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně je neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Ruční práce, německá ocel a (ne)skutečně ostrá čepel. Nože se tak od sebe liší jediným – tvarem a velikostí. Tak, aby vám v kuchyni při vaření nic nechybělo.
- S univerzálním nožem Damano® Utility D-B35 dosáhnete precizních řezů i na malé ploše. Hodí se zejména na ovoce a zeleninu.
- Díky velké čepely šéfkuchařského nože Damano® Chef D-B35 jednoduše naporcujete maso nebo nakrouháte zelí.
- O krájení pečiva bez drobení a pomačkání se postará Damano® Bread D-B35.
- Jednoduše nakrájíte tenké plátky masa s filetovacím nožem Damano® Carving D-B35.
- Nejmenším v celé sadě je pak Damano® Paring D-B35 určený na precizní vyřezávání a loupání ovoce a zeleniny.
- Posledním nožem je pak Damano® Santoku D-B35. S jeho zaoblenou špičkou a robustní čepelí jednoduše nadrtíte, očistíte a nakrájíte cokoliv. S minimálním úsilí.
Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo®, kde pro nás nože vyrábějí, moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.
Rukojeť ze santalového dřeva perfektně padne do ruky. A navíc je v podstatě bezúdržbová. Santal je totiž tvrdý, nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Zároveň je ale dostatečně poddajný a v rukách zkušených řezbářů se dá lehce tvarovat.
… a taky německé oceli
Materiál ostří je alfou a omegou. Právě proto v manufaktuře sáhli po nerezové solingenské oceli. Najdeme ji nejen v kuchyních šéfkuchařů, ale také na operačních sálech. A to už je nějaká záruka kvality.
Na její dokonale hladký povrch se nic nelepí a každý řez je tak ostrý. Precizní. Navíc díky tepelně vakuovému zpracování je ocel (ne)skutečně odolná a pevná. Takže něco vydrží.
Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.
A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Porovnání nožů
Materiály a ostrost zůstávají. Mění se jen jejich tvar, velikost a celková hmotnost.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Chef D-B35 (8")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
177 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž DAMANO® Santoku D-B35 (7")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
171 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® D-Bread B35 (8")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
165 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Utility D-B35 (5")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
91 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Nůž pro šéfkuchaře DAMANO® Paring D-B35 (3,5")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
83 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Filetovací nůž DAMANO® Carving D-B35 (8")
Materiál čepele:
solingenská ocel 1.4116*
Tvrdost oceli:
57 ± 1 rockwella
Stupeň ostrosti:
6 až 8 N
Tloušťka čepele:
2,2 mm
Materiál rukojeti:
santalové dřevo
Prvky rukojeti:
tři ozdobné nýty
Hmotnost:
149 g
* Označovaná také jako X50CrMoV15. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, vanad řezivost a molybden je antikorozní.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nože DAMANO® D-B35 si zaslouží pořádný obal. Každý nůž vám tak přijde v originální dárkové krabičce. Spolu s ni dostanete i certifikát potvrzující jejich pravost a kvalitu. Pokud sadu pořizujete jako dárek, doporučujeme k nim přihodit stojan z akáciového dřeva.
TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.
Aby ostří mělo pořád(ný) říz, tak ho:
- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití je rovnou umyjte a osušte.
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně je neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády.
- ukládejte na bezpečné místo.
Parametry
Výrobce | Damano |