Bio žitný chléb PEMA 500g

Kód: SAD9576
Tip
Značka: PEMA
55 Kč –10 %
Bio žitný chléb PEMA 500g
55 Kč –10 % 49 Kč
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů.

Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.

Složení:

čerstvě nadrcená celá žitná zrna* 53 % (částečně jako přírodní kvásek), voda, droždí*, sůl 1 %. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Obsah:

500 g - 6 krajíců chleba

Země původu:

Německo

Doplňkové parametry

Kategorie: Pečivo
? Bio: Ano
? Vegan: Ano
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 31.1.2023
Bio žitný chléb znám už déle, chutná mi.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pema_LogoChléby značky PEMA vyrábí tradiční německý producent sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů.

Jádrem filozofie značky PEMA jsou:

  1. Cílem je jednoduchost - chléb PEMA má jednoduché složení - žito voda, sůl a nic jiného.
  2. Nakládání se surovinami je důležité. PEMA zná farmáře, od nichž pochází obilí. Odmítají geneticky modifikované semena a jsou zodpovědní za manipulaci s obilím, které je pravidelně kontrolováno nezávisle na semeni a sklizni.
  3. Zpracování je pomalé. Každý krok vyžaduje čas, který je pečlivě sledován. To je jediný způsob, jak zachovat zdravé složky žita a jeho výraznou chuť. Pečení zdravého celozrnného chleba znamená zodpovědnost i za naše životní prostředí.
  4. PEMA přikládá význam trvale udržitelným jednáním a neplýtváním zdrojů během celého výrobního procesu.
  5. PEMA žije tradice a miluje inovace - nejmodernější technologie, od broušení obilí po pasterizaci a balení, zajišťují nejvyšší kvalitu a bezpečnost.