KAISEROVA '100' elektrická přenosná udírna
Související produkty
Detailní popis produktu
PŘENOSNÁ "ELEKTRICKÁ STOVKA" vychází z menší "PADESÁTKY" a udírna nabídne dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15 kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. Udit můžete jak dřevem tak kombinací dřevěné štěpky a topné spirály s termostatem, která je součástí balení.
Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem v naší nabídce nerezovejch udíren a udit v ní lze od jara do podzimu (kdy teploty neklesnou pod 5ºC). Při nižších teplotách může kondenzovat voda na stěnách udírny a proto doporučuju pro zimní uzení mrknout na mé izolované udírny.
Uzení v elektrický udírně je snadný - do misky se nasypou udící pilny nebo jemná štěpka, kterou lehce navlhčíte. Spirála vyhřeje udírnu a sama i podpálí dřevěnou drť. Doutnání drtě poté řídíte kropením vodou. Jedna miska (cca 150g drtě) vydrží zhruba na 2-3hod. uzení. Teplotu řídí termostat uvnitř topné spirály. Pracovní teplota udírny je 60-110ºC. Pro uzení studeným kouřem (do 30ºC) doporučuju dokoupit generátor studenýho kouře.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit drobným dřevem)
set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez
příkon topné spirály: 2000W
kapacita potravin: až 15 kg
vnější rozměry: 395 x 1100 x 275 mm
rozměry udící komory: 395 x 950 x 270 mm
kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky
maximální doporučená teplota: 150 °C
váha udírny: 17 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.
VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:
- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut
- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře
- piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí
- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání
- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření
- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu
- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 6 Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení