PEMA BIO Žitný chléb 500 g

BIO žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna.

  • 55 Kč 6 Kč –10 %
  • Na dotaz
49 Kč
Kategorie: Pečivo
Bio: Ano
Vegan: Ano
Položka byla vyprodána...
 

Žitný chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin.

Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna.

Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.

Složení:

drcená žitná zrna* 44 %, přírodní kvásek 29 % (drcená žitná zrna*, voda), voda, mořská sůl, droždí*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota: 777 kJ/184 kcal, Tuky: 1,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 34 g z toho cukry 2,5 g, Vláknina 9 g, Bílkoviny 4,2 g, Sůl 0,93 g

Balení:

500 g - 6 krajíců chleba

Země původu:

Německo

Upozornění:

Celozrnný žitný chléb - balený trvanlivý. Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
OZ Avatar autora | 8.3.2023
Výborný celozrnný chléb vhodný pro zdravou výživu.

Pema_Logo_250x150Německá PEMA je tradiční německý výrobce celozrnného žitného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Jejich chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Žito je předem namočeno a teprve poté namleto, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení, je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý.