GRIZLY Rýže kulatozrnná 1000 g

Kód: G02.GRKL1000
69 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
6.6.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

GRIZLY Rýže kulatozrnná 1000 g​


Vlastnosti a výhody: Kulatozrnná rýže je malá a baculatá, má vysoký obsah škrobu, a proto snadno pohlcuje vodu. Po uvaření je měkká, lehce lepivá a krásně krémová. Snadno zasytí a je přirozeně bezlepková.

Použití: Hodí se ideálně na přípravu krémového rizota, ale také na chutné nádivky či sladké rýžové kaše a koláče či na španělskou paellu.

Způsob přípravy: Na rizoto si nejdříve osmažíme cibulku (případně také česnek) na másle či olivovém oleji, za chvíli přidáme rýži a společně chvíli restujeme. Pro kvalitní chuť italského rizota je vhodné přidat asi skleničku vína a nechat odpařit.  Poté postupně přiléváme nejlépe horký zeleninový vývar (můžete také vodu) a promícháváme asi po dobu 20-25 minut, dokud rýže nezměkne a všechna voda se neodpaří. Na závěr přidáme další máslo a hoblinky parmezánu.

Více nápadů a inspiraci na zdravé pokrmy naleznete v našem magazínu v sekci recepty.


Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich.
Složení: Rýže kulatozrnná loupaná 100 %. 
Země původu: Čína
Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).,


Může obsahovat stopy lepku.

Kulatozrnná rýže se díky svému tvaru a vysokému obsahu škrobu nejlépe hodí na přípravu italských krémových rizot. Snadno zasytí a skvěle chutná.

Výživové údaje ve 100g výrobku:


































Energetická hodnota 1 496 kJ / 357 kcal
Tuky 0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 77 g
- z toho cukry 0,3 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl: 0,01 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
BALENI: 1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: