Myšlenka vyrábět cider se u nás zrodila v roce 2016, první domácí demižonové pokusy měly úspěch, ale v zahraničí jsme naráželi na cidery jiného charakteru, cidery s hořsko-sladkou, hořko-kyselou chutí. A ty se nám líbily víc :). Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit. V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor. Sklizené jablka jsme podrtili... Celý popis
Koupit za 98 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Myšlenka vyrábět cider se u nás zrodila v roce 2016, první domácí demižonové pokusy měly úspěch, ale v zahraničí jsme naráželi na cidery jiného charakteru, cidery s hořsko-sladkou, hořko-kyselou chutí. A ty se nám líbily víc :).
Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit.
V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor.
Sklizené jablka jsme podrtili a nechali je před vylisováním 4 hodiny macerovat, zesílili jsme tak barvu a aromatiku.
Čerstvý mošt jsme prokvasili v nerezových nádržích do sucha a mladý cider nechali 5 měsíců zrát na kalech.
Nakonec jsme přidali trochu stejného pasterovaného moštu (u této várky jsme domoštovali na 12g cukru/l), vyčířili a se sycením naplnili do láhví.
Cider není pasterovaný. Stabilita je zajištěna lehkým zasířením a sterilní filtrací.
Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit.
V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor.
Sklizené jablka jsme podrtili a nechali je před vylisováním 4 hodiny macerovat, zesílili jsme tak barvu a aromatiku.
Čerstvý mošt jsme prokvasili v nerezových nádržích do sucha a mladý cider nechali 5 měsíců zrát na kalech.
Nakonec jsme přidali trochu stejného pasterovaného moštu (u této várky jsme domoštovali na 12g cukru/l), vyčířili a se sycením naplnili do láhví.
Cider není pasterovaný. Stabilita je zajištěna lehkým zasířením a sterilní filtrací.
Parametry
Výrobce | FARMA U TŘÍ DUBŮ |
Objem | 0.75 l |
Obsah alkoholu | 5.9 % |