Myšlenka vyrábět cider se u nás zrodila v roce 2016, první domácí demižonové pokusy měly úspěch, ale v zahraničí jsme naráželi na cidery jiného charakteru, cidery s hořsko-sladkou, hořko-kyselou chutí. A ty se nám líbily víc :). Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit. V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor. Sklizené jablka jsme podrtili... Celý popis

Koupit za 98 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Myšlenka vyrábět cider se u nás zrodila v roce 2016, první domácí demižonové pokusy měly úspěch, ale v zahraničí jsme naráželi na cidery jiného charakteru, cidery s hořsko-sladkou, hořko-kyselou chutí. A ty se nám líbily víc :).

Naše jablka, které jsou šlechtěná pro konzum tuto hořčinu nemají a museli jsme hledat čím cider obohatit.

V roce 2018 jsme vysázeli anglické a francouzské ciderové odrůdy jabloní: Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor.

Sklizené jablka jsme podrtili a nechali je před vylisováním 4 hodiny macerovat, zesílili jsme tak barvu a aromatiku.

Čerstvý mošt jsme prokvasili v nerezových nádržích do sucha a mladý cider nechali 5 měsíců zrát na kalech. 

Nakonec jsme přidali trochu stejného pasterovaného moštu (u této várky jsme domoštovali na 12g cukru/l), vyčířili a se sycením naplnili do láhví. 

Cider není pasterovaný. Stabilita je zajištěna lehkým zasířením a sterilní filtrací.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce FARMA U TŘÍ DUBŮ
Objem 0.75 l
Obsah alkoholu 5.9 %