Forgast FG10610

0 %
Stars
(0 hodnocení)

Profesionální elektrická vertikální plnička klobás o objemu 150 l vyrobená z nerezové oceli. 4 trubice o průměrech 16, 22, 32 a 38 mm umožňují přípravu uzenin různé tloušťky. Obsah tuku v klobáse ovlivňuje její chuť, konzistenci, kulinářské vlastnosti a trvanlivost. Většina komerčně vyráběných uzenin má obsah tuku kolem 20 %. Použití méně než 12 % tuku bude mít za následek velmi suchou klobásu a použití více než 20 % může mít za následek lepkavou klobásu bez chuti, která se bude obtížně vařit. Většina... Celý popis

Koupit za 20 999 Kč

Popis

Profesionální elektrická vertikální plnička klobás o objemu 150 l vyrobená z nerezové oceli.
4 trubice o průměrech 16, 22, 32 a 38 mm umožňují přípravu uzenin různé tloušťky.
Obsah tuku v klobáse ovlivňuje její chuť, konzistenci, kulinářské vlastnosti a trvanlivost. Většina komerčně vyráběných uzenin má obsah tuku kolem 20 %. Použití méně než 12 % tuku bude mít za následek velmi suchou klobásu a použití více než 20 % může mít za následek lepkavou klobásu bez chuti, která se bude obtížně vařit.
Většina uzenin spadá do jedné ze čtyř kategorií: čerstvé, uzené, vařené nebo sušené. Všechny uzeniny, kromě sušených, vyžadují chlazení. Existuje také podkategorie syrové uzené klobásy.
Pamatujte, že klobása ztrácí chuť, čím déle je skladována. Doporučuje se vyrábět pouze tolik klobásy, kolik budete potřebovat, po dobu 4-6 týdnů. Dokonce i zmrazená klobása začne po 6 týdnech znatelně ztrácet chuť. Zmrazená klobása by měla být před vařením nebo podáváním pomalu rozmražena v lednici. Rychlé rozmrazování produktu také snižuje jeho chuť.
Důležité je maso správně proležet. To má dopad na účinnou likvidaci mikroorganismů, které mohou být pro člověka nebezpečné. Existuje mnoho kroků, které tomuto procesu napomáhají, včetně uzení, vaření, sušení, chlazení a přidávání konzervačních přísad. Nejstarší způsob, jak dosáhnout správného efektu, je dosolit maso. Odolnost bakterií vůči soli se u různých typů značně liší. Růst některých bakterií je inhibován již 3% koncentrací soli (např. Salmonella), zatímco jiné typy jsou schopny přežít v mnohem vyšších koncentracích soli (např. Staphylococcus). Při nízkých koncentracích soli je inhibován růst mnoha nežádoucích organismů, které se běžně vyskytují v mase a drůbežích produktech.
Ovládání pomocí nožního pedálu zvyšuje účinnost zařízení oproti ručním pěchům. Nastavením rychlosti pístu (rozsah 0-10 mm/s) snadno upravíte rychlost plnění. Převodový systém z kalené oceli, odolný proti mechanickému zatížení.
K dispozici je mnoho různých druhů střívek, správný výběr závisí na vašich osobních preferencích a také na typu klobásy, kterou chcete připravit. U většiny uzenin si můžete vybrat mezi přírodními nebo kolagenovými střevy. Nenechte se zmást názvy – kolagenová střeva nejsou syntetickým produktem. Jsou vyrobeny z hovězí kůže a jiných tkání. Kolagenové obaly jsou jednotné co do velikosti a struktury a nevyžadují téměř žádnou předchozí přípravu. „Přírodní“ střeva jsou jehněčí, skopová, vepřová nebo hovězí střeva. Jsou méně jednotné ve velikosti a vyžadují přípravu před použitím. Z těchto důvodů se více než 75 % komerčně vyráběných uzenin vyrábí s kolagenovými střevy. Existují také nepoživatelná vláknitá střívka, která se používají pro některé druhy uzených klobás.
Technická dataRozměry (délka; šířka; výška): 41,5 x 31 x 78 cmNapájení: 230VVýkon: 120WKapacita: 15 lPouzdro: nerezová ocel
Zobrazit více