Sušená rajčata velká Geothermiki vacuum 200g Skladujte v chladu a suchu! V teple rajčátka postupně černají. Nevadí to chuti, jen nebudou krásně červená :) Ideální do spousty teplých i studených pokrmů, které ozvláštní svou jedinečnou chutí. Zdravá svačinka. Víte, že rajčata obsahují spoustu lykopenu, který chrání tělo před volnými radikály? Sušená rajčata se vyrábějí za použití přísných postupů pěstování a dehydratace. Produkt se vyznačuje jemnou chutí a zvláštním aroma. Jedná se o jedinečný produkt... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Sušená rajčata velká Geothermiki vacuum 200g
Skladujte v chladu a suchu! V teple rajčátka postupně černají. Nevadí to chuti, jen nebudou krásně červená :)
Ideální do spousty teplých i studených pokrmů, které ozvláštní svou jedinečnou chutí. Zdravá svačinka. Víte, že rajčata obsahují spoustu lykopenu, který chrání tělo před volnými radikály?
Sušená rajčata se vyrábějí za použití přísných postupů pěstování a dehydratace. Produkt se vyznačuje jemnou chutí a zvláštním aroma. Jedná se o jedinečný produkt vyráběný výhradně společností Geothermiki Hellas.
V řeckém městečku Neo Erasmio / Xanthi vytvořila firma Geothermica Hellas Ltd modelovou sušárnu pro výrobu sušených rajčat. Rajčata jsou pečlivě vybírána z přísně kontrolovaných kvalitních plodů pěstovaných na úrodných pláních kolem delty řeky Nestos (Mesta) a jsou sušena při mírných teplotách pomocí geotermální energie. Před sušením prochází každé rajče složitým procesem předpírání, praní, třídění a krájení.
Proces sušení se provádí v tunelových pecích s celkovou kapacitou čerstvého ovoce 10 000 kg. Horký vzduch, který se nerecykluje, se zavádí do pecí kontinuálním proudem s rychlostí obnovy 700krát za hodinu. Vzduch se ohřívá na 55-58° C geotermálními kapalinami (z vrtu hlubokého 300 metrů), které cirkulují v trubkových výměnících tepla. Rajčata jsou sušená po dávkách, nikoli sušená na pásu, se surovým ovocem naloženým na plechu z nerezové oceli.
Tato metoda se svými zvláštními termodynamickými charakteristikami:
– zabraňuje tepelnému šoku, který ovlivňuje buněčnou strukturu sušeného produktu– zachovává původní barvu ovoce– zachovává intenzivní přírodní chuť, díky níž jsou tato rajčata ideální pro všechna použití– nepřidávají se žádné soli ani konzervační látky– jsou baleny ve vakuu s přidáním dusíku
Díky této metodě měkké technologie jsou všechny základní vlastnosti rajčat zachovány beze změny: jejich tmavě červená barva, jejich intenzivní vůně a jejich pravá chuť. Neničí lykopen, který je zodpovědný za jejich bohatou červenou barvu, a je považován za jeden z nejdůležitějších výživných prvků rajčete. Konečný produkt je skladován v chladu a zabalen bez přidání konzervačních látek. Výrobky z rajčat jsou prodávány pod značkou Geothermiki Hellas. Celý systém výroby a standardizace je certifikován podle ISO 22000.Výše uvedené je výňatek z článku „POUŽÍVÁNÍ GEOTERMÁLNÍ ENERGIE K Rajčatovému sušení“, který byl publikován ve čtvrtletníku Newsletter „GEO-HEAT CENTER“ z University of Oregon, USA.
Skladujte v chladu a suchu! V teple rajčátka postupně černají. Nevadí to chuti, jen nebudou krásně červená :)
Ideální do spousty teplých i studených pokrmů, které ozvláštní svou jedinečnou chutí. Zdravá svačinka. Víte, že rajčata obsahují spoustu lykopenu, který chrání tělo před volnými radikály?
Sušená rajčata se vyrábějí za použití přísných postupů pěstování a dehydratace. Produkt se vyznačuje jemnou chutí a zvláštním aroma. Jedná se o jedinečný produkt vyráběný výhradně společností Geothermiki Hellas.
V řeckém městečku Neo Erasmio / Xanthi vytvořila firma Geothermica Hellas Ltd modelovou sušárnu pro výrobu sušených rajčat. Rajčata jsou pečlivě vybírána z přísně kontrolovaných kvalitních plodů pěstovaných na úrodných pláních kolem delty řeky Nestos (Mesta) a jsou sušena při mírných teplotách pomocí geotermální energie. Před sušením prochází každé rajče složitým procesem předpírání, praní, třídění a krájení.
Proces sušení se provádí v tunelových pecích s celkovou kapacitou čerstvého ovoce 10 000 kg. Horký vzduch, který se nerecykluje, se zavádí do pecí kontinuálním proudem s rychlostí obnovy 700krát za hodinu. Vzduch se ohřívá na 55-58° C geotermálními kapalinami (z vrtu hlubokého 300 metrů), které cirkulují v trubkových výměnících tepla. Rajčata jsou sušená po dávkách, nikoli sušená na pásu, se surovým ovocem naloženým na plechu z nerezové oceli.
Tato metoda se svými zvláštními termodynamickými charakteristikami:
– zabraňuje tepelnému šoku, který ovlivňuje buněčnou strukturu sušeného produktu– zachovává původní barvu ovoce– zachovává intenzivní přírodní chuť, díky níž jsou tato rajčata ideální pro všechna použití– nepřidávají se žádné soli ani konzervační látky– jsou baleny ve vakuu s přidáním dusíku
Díky této metodě měkké technologie jsou všechny základní vlastnosti rajčat zachovány beze změny: jejich tmavě červená barva, jejich intenzivní vůně a jejich pravá chuť. Neničí lykopen, který je zodpovědný za jejich bohatou červenou barvu, a je považován za jeden z nejdůležitějších výživných prvků rajčete. Konečný produkt je skladován v chladu a zabalen bez přidání konzervačních látek. Výrobky z rajčat jsou prodávány pod značkou Geothermiki Hellas. Celý systém výroby a standardizace je certifikován podle ISO 22000.Výše uvedené je výňatek z článku „POUŽÍVÁNÍ GEOTERMÁLNÍ ENERGIE K Rajčatovému sušení“, který byl publikován ve čtvrtletníku Newsletter „GEO-HEAT CENTER“ z University of Oregon, USA.