Kakaový prášek RAW 24 % (přírodní, nealkalizované), 120 g Věděli jste, že holandské kakao je chemicky upravované? Ztrácí tak prospěšné vlastnosti přírodního kakaa. Tento výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky a antioxidanty. Je vyrobený z kolumbijských bobů Fino de Aroma. Má ovocno-květinové aroma s jemným oříškovým nádechem. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti... Celý popis
Koupit za 119 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Goodie Kakaový prášek RAW 24% 120 g
Doprava:
64 Kč
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Goodie Kakaový prášek RAW 24% 120 g
Doprava:
46 Kč
Skladem
149 Kč
Koupit za 149 Kč
Goodie Kakaový prášek RAW 24% 120 g
Doprava:
69 Kč
149 Kč
Koupit za 149 Kč
Goodie Kakaový prášek RAW 24% 120 g
Doprava:
105 Kč
Skladem
135 Kč
Koupit za 135 Kč
Goodie Kakaový prášek RAW 24% 120 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Popis
Kakaový prášek RAW 24 % (přírodní, nealkalizované), 120 g
Věděli jste, že holandské kakao je chemicky upravované? Ztrácí tak prospěšné vlastnosti přírodního kakaa.
Tento výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky a antioxidanty. Je vyrobený z kolumbijských bobů Fino de Aroma.
Má ovocno-květinové aroma s jemným oříškovým nádechem. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě).
Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými kakaovými prášky?
Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává.
Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost.
Tepelně upravené – Klasické a v historii nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek. Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat.
Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20x více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé. Právě takové tady koupíte.
Kakao se sníženým obsahem tuku – Kakaový prášek se skládá kromě kakaového koláče též z kakaového másla. Aby se tento prášek mohl nazývat kakaem, musí ho v sušině obsahovat alespoň 20 %. Všechny výrobky s nižší hodnotou se řadí právě do kategorie se sníženým obsahem tuku (spadá sem většina kakaa na českém trhu).
Účinky kakaa na zdraví
Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady pozitiv.
Dodává energii – do jeho složení patří tzv. methylxantiny, mezi které spadá i kofein. Konkrétně kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která má oproti kofeinu slabší účinek, ale nezpůsobuje závislost.
Je silný antioxidant – Kakao obsahuje spoustu biologicky aktivních látek (např. polyfenoly a flavonoidy), které chrání buňky před poškozením, pomáhají chránit před řadou onemocnění a před stárnutím organismu.
Už zmiňované flavonoidy roztahují cévy, díky čemuž klesá krevní tlak a zlepšuje se průtok krve a živin cévami. Zároveň snižují vznik cholesterolu a tvorby krevních sraženin. Vliv mají už i velmi malé dávky kakaa.
Kromě výše uvedeného obsahuje kakao také fenylethylamin, stimulující nervový systém a uvolňující opiové sloučeniny, které se pojí s příjemnými pocity, tzv. endorfiny. Kromě toho zesiluje aktivitu dopaminu a serotoninu s antidepresivním působením. Takže se nám to pouze nezdá, že se po kakau či čokoládě cítíme lépe - je to ověřený fakt.
Zpomaluje metabolismus sacharidů – Zpomalováním vstřebávání sacharidů do krve udržuje kakao rovnovážnou hladinu krevního cukru. Pozitivně ovlivňuje také patologické mechanismy zapojené do inzulinové rezistence.
Skladování: Skladujte v suchu a temnu do 25°C.
Původ: Peru
Nutriční hodnoty (100 g) :
Energetická hodnota: 1284 kJ / 307 kcal
Tuky: 22,96 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 13,96 g
Sacharidy: 46,57 g
z toho cukry: 0,04 g
Bílkoviny: 20,04 g
Vláknina: 30,04 g
Vápník: 135.42 mg 36 %*
Železo: 41.83 mg 298 % *
Draslík: 1,340 mg 48 % *
Magnesium: 519.25 mg 138%
**Doporučená denní dávka (ve 100 g výrobku)
Obsah: 120 g
Min. trvanlivost: nejméně 10 měsíců do dodání
Výrobce: GOODIE s.r.o., Ondříčkova 1246/13, Žižkov, 130 00 Praha 3
Věděli jste, že holandské kakao je chemicky upravované? Ztrácí tak prospěšné vlastnosti přírodního kakaa.
Tento výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky a antioxidanty. Je vyrobený z kolumbijských bobů Fino de Aroma.
Má ovocno-květinové aroma s jemným oříškovým nádechem. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě).
Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými kakaovými prášky?
Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává.
Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost.
Tepelně upravené – Klasické a v historii nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek. Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat.
Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20x více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé. Právě takové tady koupíte.
Kakao se sníženým obsahem tuku – Kakaový prášek se skládá kromě kakaového koláče též z kakaového másla. Aby se tento prášek mohl nazývat kakaem, musí ho v sušině obsahovat alespoň 20 %. Všechny výrobky s nižší hodnotou se řadí právě do kategorie se sníženým obsahem tuku (spadá sem většina kakaa na českém trhu).
Účinky kakaa na zdraví
Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady pozitiv.
Dodává energii – do jeho složení patří tzv. methylxantiny, mezi které spadá i kofein. Konkrétně kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která má oproti kofeinu slabší účinek, ale nezpůsobuje závislost.
Je silný antioxidant – Kakao obsahuje spoustu biologicky aktivních látek (např. polyfenoly a flavonoidy), které chrání buňky před poškozením, pomáhají chránit před řadou onemocnění a před stárnutím organismu.
Už zmiňované flavonoidy roztahují cévy, díky čemuž klesá krevní tlak a zlepšuje se průtok krve a živin cévami. Zároveň snižují vznik cholesterolu a tvorby krevních sraženin. Vliv mají už i velmi malé dávky kakaa.
Kromě výše uvedeného obsahuje kakao také fenylethylamin, stimulující nervový systém a uvolňující opiové sloučeniny, které se pojí s příjemnými pocity, tzv. endorfiny. Kromě toho zesiluje aktivitu dopaminu a serotoninu s antidepresivním působením. Takže se nám to pouze nezdá, že se po kakau či čokoládě cítíme lépe - je to ověřený fakt.
Zpomaluje metabolismus sacharidů – Zpomalováním vstřebávání sacharidů do krve udržuje kakao rovnovážnou hladinu krevního cukru. Pozitivně ovlivňuje také patologické mechanismy zapojené do inzulinové rezistence.
Skladování: Skladujte v suchu a temnu do 25°C.
Původ: Peru
Nutriční hodnoty (100 g) :
Energetická hodnota: 1284 kJ / 307 kcal
Tuky: 22,96 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 13,96 g
Sacharidy: 46,57 g
z toho cukry: 0,04 g
Bílkoviny: 20,04 g
Vláknina: 30,04 g
Vápník: 135.42 mg 36 %*
Železo: 41.83 mg 298 % *
Draslík: 1,340 mg 48 % *
Magnesium: 519.25 mg 138%
**Doporučená denní dávka (ve 100 g výrobku)
Obsah: 120 g
Min. trvanlivost: nejméně 10 měsíců do dodání
Výrobce: GOODIE s.r.o., Ondříčkova 1246/13, Žižkov, 130 00 Praha 3
Parametry
Značka | Natu |
Hmotnost | 120 g |
Bezlepková | ano |