Losos obecný prémiové kvality je ideální volbou pro milovníky rybích specialit. Tento losos se skvěle hodí k přípravě za syrova, takže si můžete bez obav vychutnat domácí sushi či sashimi. Luxusní chuť nabízí také tataráček z tohoto lososa. Základem kvality je ekologický a udržitelný farmový chov s využitím oceánu kolem Norska. Ryby jsou krmeny pouze kvalitní stravou bez růstových hormonů a jiných aditiv. Filety jsou zpracovány ručně, což zaručuje jejich vysokou kvalitu. Nutritional Values per... Celý popis
Koupit za 600 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Losos obecný prémiové kvality je ideální volbou pro milovníky rybích specialit. Tento losos se skvěle hodí k přípravě za syrova, takže si můžete bez obav vychutnat domácí sushi či sashimi. Luxusní chuť nabízí také tataráček z tohoto lososa.
Základem kvality je ekologický a udržitelný farmový chov s využitím oceánu kolem Norska. Ryby jsou krmeny pouze kvalitní stravou bez růstových hormonů a jiných aditiv. Filety jsou zpracovány ručně, což zaručuje jejich vysokou kvalitu.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 779 kj / 187 kcal
- Bílkoviny: 20 g
- Tuky: 14 g (z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g)
- Sůl: 0,1 g
- Sacharidy: 2,3 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Salmo salar
- Obchodní označení: Losos arktický, filet s kůží - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 750 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Chov
- Země odlovu/odchovu: Norsko
- Země původu: Holandsko
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.
Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení
Jsem vděčná, že Boxxi existuje, protože mám možnost si někde koupit rybu, u níž věřím, že je z udržitelného chovu, že bude i zdravotně nezávadná a naopak zdraví prospěšná. Jen se bojím, aby znovu nemuseli skončit. To by byla ohromná škoda. Takových obchodu s rybami, kterým záleží na ekologii je myslím málo. Hodně málo.
Skvělý tuňák, skvělý losos. Obojí šlo do sushi, část (tuňáka) do tataráku. Obě jídla úplně vynikající. A obsluha v obchodě? Perfektní, vstřícná, poradila jak rozmrazovat. Tak sem budu chodit; jsem rád, že takové obchody jsou. Velký palec nahoru.
Recepty
Tuňák s wasabi kaší
Zobrazit recept
Pečená treska s čočkovým salátem
Zobrazit recept
Pečený arktický losos se spicy asijskou omáčkou
Zobrazit recept
Základem kvality je ekologický a udržitelný farmový chov s využitím oceánu kolem Norska. Ryby jsou krmeny pouze kvalitní stravou bez růstových hormonů a jiných aditiv. Filety jsou zpracovány ručně, což zaručuje jejich vysokou kvalitu.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 779 kj / 187 kcal
- Bílkoviny: 20 g
- Tuky: 14 g (z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g)
- Sůl: 0,1 g
- Sacharidy: 2,3 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Salmo salar
- Obchodní označení: Losos arktický, filet s kůží - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 750 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Chov
- Země odlovu/odchovu: Norsko
- Země původu: Holandsko
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.
Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení
Jsem vděčná, že Boxxi existuje, protože mám možnost si někde koupit rybu, u níž věřím, že je z udržitelného chovu, že bude i zdravotně nezávadná a naopak zdraví prospěšná. Jen se bojím, aby znovu nemuseli skončit. To by byla ohromná škoda. Takových obchodu s rybami, kterým záleží na ekologii je myslím málo. Hodně málo.
Skvělý tuňák, skvělý losos. Obojí šlo do sushi, část (tuňáka) do tataráku. Obě jídla úplně vynikající. A obsluha v obchodě? Perfektní, vstřícná, poradila jak rozmrazovat. Tak sem budu chodit; jsem rád, že takové obchody jsou. Velký palec nahoru.
Recepty
Tuňák s wasabi kaší
Zobrazit recept
Pečená treska s čočkovým salátem
Zobrazit recept
Pečený arktický losos se spicy asijskou omáčkou
Zobrazit recept
Parametry
Výrobce | Adri & Zoon |