Chuť Moravy Zauzená hořčice se slaninou 200 g. Tato hrubozrnná hořčice je vyrobena ze dvou druhů hořčičného semínka, žlutého a hnědého, které se před nad naložením do nálevu zaudí. Do hotové hořčice se pak přidávají malé kousky opražené slaniny. Tato hořčice se vyrábí ze žlutých a hnědých hořčičných semínek  z farmy Olejový mlýn Petráveč. Ty se před namočením do nálevu nejprve zaudí kouřem z ořechového dřeva. Potom se hořčice namočí do sladkokyselého nálevu tak, aby semínka nabobtnala a změkla.... Celý popis

Koupit za 159 Kč

Popis

Chuť Moravy Zauzená hořčice se slaninou 200 g. Tato hrubozrnná hořčice je vyrobena ze dvou druhů hořčičného semínka, žlutého a hnědého, které se před nad naložením do nálevu zaudí. Do hotové hořčice se pak přidávají malé kousky opražené slaniny. Tato hořčice se vyrábí ze žlutých a hnědých hořčičných semínek  z farmy Olejový mlýn Petráveč. Ty se před namočením do nálevu nejprve zaudí kouřem z ořechového dřeva. Potom se hořčice namočí do sladkokyselého nálevu tak, aby semínka nabobtnala a změkla. Teprve potom se hořčice v koloidním mlýnu pomele, a to část nahrubo, aby byla zachována některá semínka vcelku a část najemno, aby měla hořčice příjemnou konzistenci a dobře se nabírala. Poté se nechá hořčice pár týdnů zaležet, protože ihned po namletí je výrazně ostrá a postupem času z ní tato ostrost vyprchává. Na závěr se opraží malé kousky slaniny od pana řezníka Josefa Jůzy z Březiny (stejná jakou používá výrobce na Slaninádu) a ty se do hořčice přimíchají a je to. Pak už jen naplnit do sklenic a zapasterovat. Složení:  Voda, hořčičná semínka 20 %, vinný ocet červený (víno, oxid siřičitý ), cukr, slanina 8 % (vepřový bok, sůl max 2,2 %) - tepelně opracovaný výrobek, sůl.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 400 g